VOGRINOVE TEŽAVE

Bo bivši poslanec moral zapustiti direktorski stolček?

Objavljeno 21. julij 2016 13.11 | Posodobljeno 21. julij 2016 13.11 | Piše: STA, A. L.

Delavci so ogorčeni, ker jim je Vogrin, ki vodi podjetje od marca letos, znižal plače na minimum.

LENART – V lenarškem podjetju Lentherm je 58 zaposlenih v sredo za nekaj ur ustavilo proizvodnjo. Kot danes poroča časnik Večer, so se za ta korak odločili, ker direktor in manjšinski solastnik podjetja Ivan Vogrin noče odstopiti.

Nekdanji poslanec v državnem zboru (DZ) Vogrin je v Lentherm prišel na željo nekdanjih lastnikov podjetja Jožeta Grivca in Antona Jančiča, a sta svoj delež kmalu zatem prodala Damirju Jelenku. Ta je tako zdaj večinski lastnik podjetja.

Pogoj je odstop

»Za nakup sem se odločil, ker verjamem, da to podjetje lahko posluje uspešno. Sam sem v nakup vložil 250.000 evrov, še enkrat toliko naj bi za finančno sanacijo podjetja namenile banke, a te svoj delež povezujejo z Vogrinovim odstopom,« je za Večer povedal Jelenko. Poudaril je, da mu ne gre za nikakršno izčrpavanje Lentherma, kar mu očita Vogrin. Delavci po besedah sindikalnega predstavnika Martina Dularja podpirajo Jelenka in pričakujejo, da bo prevzel vodenje. »Podjetje je v težavah, o tem ni dvoma, bilo je že tik pred stečajem. S prihodom novega lastnika je že kazalo, da se bodo razmere vendarle začele izboljševati,« je povedal.

Delavci so ogorčeni, ker jim je Vogrin, ki vodi podjetje od marca letos, znižal plače na raven minimalnih. »Ob tem delavce ustrahuje, izvaja mobing, zato so delavci zbrali podpise, s katerimi zahtevajo njegov odstop, vendar Vogrin vztraja na direktorskem stolčku,« je po poročanju Večera še povedal Dular.

Obtožbe

Vogrin vali krivdo na Jelenka. »Slabega pol leta sem direktor v tem podjetju, v tem času sem pripravil sanacijski program in do konca aprila sem iskal strateškega partnerja, ki bi podjetje dokapitaliziral. Kazalo je, da je Damir Jelenko pravi izbor, sprva sva tudi dobro sodelovala, podjetje je zaživelo, a se je zalomilo, ko se je izkazalo, da je firmo kupil brez denarja, s kreditom Delavske hranilnice, in je začel tistih 250.000 evrov 'vleči' iz podjetja. Takega početja kot direktor ne smem dovoliti,« je povedal.

Deli s prijatelji