VLOŽENA OBTOŽNICA

Bivši župan: To je maslo Brede Pečan

Objavljeno 27. avgust 2014 21.28 | Posodobljeno 27. avgust 2014 21.28 | Piše: T. L.

Nekdanji župan Izole in priznan srčni kirurg Tomislav Klokočovnik naj bi zlorabil položaj in prejel podkupnino.

Tomislav Klokočovnik, srčni kirurg.

KOPER – Tožilstvo je vložilo obtožnico proti Tomislavu Klokočovniku, in sicer naj bi nekdanji župan Izole in priznan srčni kirurg zlorabil položaj in prejel podkupnino, poročanje TV Slovenija povzema portal MMC.

Klokočovnik o vsem skupaj ne ve nič, pravi pa, da ima čisto vest, ker da so bile vse investicije med njegovim vodenjem izolske občine izpeljane zakonito in transparentno, zase pa ni vzel niti evra. »To je vse maslo Brede Pečan in njenega moža, ki se očitno nista mogla sprijazniti s tem, da sem Pečanovo takrat premagal na volitvah,« je po poročanju portala dejal Klokočovnik. 

Klokočovnika in še tri osebe je obtožnica doletela zaradi domnevno spornih poslov v letu 2010, ko je občino še vodil on. V tem letu naj bi občina oddala vsaj pet javnih naročil izolskemu gradbenemu podjetju Marvas v vrednosti 350 tisoč evrov. V zameno za posle naj bi Marvas županu Klokočovniku dal 36 tisoč evrov podkupnine, s katero naj bi si ta pozneje za isti znesek kupil osebni avtomobil.

»To ne vzdrži, saj samo bančna potrdila izkazujejo, da sem 6. 4. 2010 32 tisočakov dvignil v banki. Če že, bi mi lahko očitali le štiri tisoč evrov. Mislim, da sem kot kirurg in župan toliko pa le zaslužil,« zdaj pravi Klokočovnik.

V sporne posle naj bi bil vpleten tudi George Klokočovnik, brat Tomislava Klokočovnika. 

Sicer pa od začetka preiskave Tomislav Klokočovnik ne sme pravno razpolagati z dvema avtomobiloma. Prepoved je bila že trikrat podaljšana, rok se je iztekel danes, sodnega sklepa o nadaljevanju prepovedi prodaje za zdaj ni prejel, še poroča MMC.

Deli s prijatelji