NOVI REKTOR

Bivši minister Svetlik bo danes prisegel

Objavljeno 30. september 2013 09.20 | Posodobljeno 30. september 2013 09.20 | Piše: STA, A. L.

Rektorsko verigo mu bo danes predal dozdajšnji rektor Radovan Stanislav Pejovnik.

Referendumska kampanja se razvnema

LJUBLJANA – V zbornični dvorani ljubljanske univerze bo danes potekala inavguracija novega rektorja univerze Ivana Svetlika. Ta bo na slovesnosti od dozdajšnjega rektorja Radovana Stanislava Pejovnika prejel rektorsko verigo, hkrati pa bo prevzel tudi rektorske dolžnosti. Slovesnost bi se morala po prvotnem scenariju iz zbornične dvorane ljubljanske univerze preseliti na Kongresni trg, kjer bi morala potekati tudi prireditev Pozdrav brucem 2013, a jo je univerza zaradi napovedanega slabega vremena odpovedala.

Veseli se dela, ve pa, da bo zahtevno

Kot je pred dnevi dejal Svetlik, se osebno veseli novega izziva. Ta bo po njegovi oceni zahteven, a ga to preveč ne skrbi, saj je, kot je dejal, izbral zelo dobro ekipo sodelavcev, s katerimi bo poskušal uresničiti zastavljene naloge.

Poleg Svetlika se je sicer za položaj rektorja ljubljanske univerze na volitvah potegoval tudi dekan strojne fakultete Jožef Duhovnik. Pri tem je Svetlik prejel 53,4 odstotka oddanih glasov, Duhovnik pa 33,1 odstotka. Volitev se je na 26 voliščih 26 članic ljubljanske univerze udeležilo 1805 volilnih upravičencev ali 51,6 odstotka.

Deli s prijatelji