DRUGI KROG

Bitka se nadaljuje, Pahor pa lačen soočenj

Objavljeno 23. oktober 2017 22.17 | Posodobljeno 23. oktober 2017 22.18 | Piše: STA, M. U.

Predsednik republike se veseli razprav v nadaljevanju kampanje.

Takole sta se zmagovalca prvega kroga srečala v medijskem središču po naznanitvi rezultatov.

LJUBLJANA Borut Pahor, ki se bo v drugem krogu predsedniških volitev pomeril z Marjanom Šarcem, se že veseli razprav v nadaljevanju kampanje, ki bodo po njegovih pričakovanjih bolj vsebinske. »Lačen sem soočenj,« je dejal in napovedal, da bo obenem tudi nadaljeval s pohodi po Sloveniji, njegov cilj je prehoditi 1000 kilometrov.

Pahor je po koncu današnje seje preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu v izjavi za medije pojasnil, da je zanj pomembno, da se bo tudi skozi delo preiskovalnih komisij izkazalo, da so se v času, ko je bil predsednik vlade, trudili po svojih najboljših močeh, da bi v skladu z zakoni in tedanjimi možnostmi čim prej potegnili slovensko gospodarstvo in družbo iz krize. Meni, da je bilo prav, da je lahko danes povedal, kaj vse so počeli, zlasti da so razčistili vprašanja glede iranskega denarja, da ljudje ne bi mislili, da so kaj odobrili ali dovolili kaj nezakonitega. Nekateri po njegovih besedah menijo, da ni prav, da je bila seja preiskovalne komisije med kampanjo, sam pa je prepričan, da ima komisija pravico poklicati kogar koli takrat, ko meni, da je to prav.

Prepričan o zmagi

Pahor je prepričan, da bo ostal predsednik republike. Kot je napovedal, si bo prizadeval za tri stvari: za povezovanje in sodelovanje, za politično stabilnost in za varnost. Na soočenja, ki čakajo kandidata v drugem krogu, gleda z »velikim apetitom«. Devet kandidatov, kolikor jih je bilo v prvem krogu, je po njegovih besedah preveč, da bi se odprla in izčrpala neka vsebinska razprava, dialog dveh pa bo to ponujal. Zato bi si Pahor želel, da se izkaže, katera stališča med ljudmi uživajo tisto mero zaupanja, ki je potrebna, da nekdo opravlja funkcijo predsednika republike.

 

Deli s prijatelji