AKCIJA

Bi tudi vam minister moral plačevati elektriko? Pišimo mu!

Objavljeno 15. maj 2012 15.11 | Posodobljeno 15. maj 2012 15.33 | Piše: E. N.

Skupna akcija bralcev Slovenskih novic: če ste, podobno kot družina Strojan, v stiski in mislite, da bi tudi vam ministrstvo moralo plačevati elektriko, nam to povejte. Vaše zahtevke bomo zbrali in dostavili ministru na mizo. To je naša zaveza!

Novembra leta 2006 je bilo v Ambrusu na barikadah vroče. Družina Strojan se šest let kasneje zaradi neplačane elektrike pripravlja na selitev nazaj.

Poročali smo, da družina Strojan razmišlja o vrnitvi na svoje posestvo v Ambrusuimage. Država jim je namreč nehala plačevati elektriko, ki jo porabijo v začasnem bivališču  na Rojah pri Ljubljani. Strojanovi so zdaj ministrstvu za infrastrukturo in prostor, ki ga vodi Zvonko Černač, dali teden dni časa, preden začno pakirati kovčke. In kako so prišli do zastonj elektrike? Leta 2006 jim je takratni okoljski minister Janez Podobnik obljubil, da jim bo v novem domovanju račun za elektriko plačevalo ministrstvo.

Strojanovi niso edini, ki potrebujejo pomoč

Na Novicah se zavedamo, da v naši lepi, a od krize dodobra zdelani Sloveniji živi še mnogo družin, ki zaradi take ali drugačne tragedije prav tako zaslužijo, da bi jim minister Černač plačeval elektriko.

Starši, ki so ostali brez služb ali so vse imetje izgubili zaradi naravne nesreče, nekateri so bili žrtve zle usode in se jim je življenje obrnilo tako, kot se ne bi smelo, spet tretji morajo skrbeti za bolne otroke in komaj stikajo konec s koncem ... Usod je mnogo in z vsemi sočustvujemo. 

Vse bralce Novic, ki mislite, da bi tudi vam minister Černač moral plačevati elektriko, pozivamo, da izpolnite spodnji obrazec. Zaveza najbolj branega in priljubljenega časopisa v Sloveniji je: vse prošnje bomo poslali neposredno ministru in od njega zahtevali odgovore.

Ne moremo vam obljubiti, da boste, podobno kot družina Strojan, brezplačno elektriko res dobili, zagotavljamo pa vam, da vas bodo gospodje na stolčkih morali poslušati.

Deli s prijatelji