DRAŽBA

Bi radi bili lastnik paštete Kekec ali Kraljice mortadele?

Objavljeno 29. januar 2015 08.55 | Posodobljeno 29. januar 2015 08.40 | Piše: STA, P. Pa.

Blagovna znamka Kekec pašteta bo na prodaj po izklicni ceni 100.000 evrov.

Nekoč zelo priljubljeni kekec bo spet na voljo.

LJUBLJANA – Na sedežu nekdanjega CPL v Ljubljani bo danes dražba blagovnih znamk družbe Mip DML Kekec pašteta, Kraljica mortadela Gorica, Pomurka in MIP. Zanimanje zanje je precejšnje, do srede popoldne je bilo za nakup ene ali več znamk vplačanih 16 varščin. Dražba bo potekala z zviševanjem izklicne cene.

Blagovna znamka Kekec pašteta bo na prodaj po izklicni ceni 100.000 evrov. Pri nakupu te znamke ima na podlagi licenčne pogodbe iz marca lani predkupno pravico družba Osem iz Murske Sobote. Če bo želela znamko kupiti, bo sicer morala izenačiti morebiti zvišano izklicno ceno.

Blagovni znamki Kraljica mortadela Gorica in MIP bosta medtem na prodaj po izklicni ceni 2000 evrov, blagovna znamka Pomurka pa po izklicni ceni 50 evrov.

Družbo Mip DML je Mesna industrija Primorske (Mip), ki je maja 2005 prevzela Pomurko, ustanovila novembra 2005 in nanjo prenesla službe za komercialo, marketing in logistiko ter tudi blagovne znamke. Mip in njegove hčerinske družbe ter Pomurka so pozneje končali v stečaju.
 

Deli s prijatelji