STRANKARSKA

Bi lahko Romana Jordan rešila SLS?

Objavljeno 05. december 2014 16.35 | Posodobljeno 05. december 2014 16.35 | Piše: T. L.

Neuradno naj bi si v stranki SLS, kjer imajo težave z iskanjem novega predsednika, želeli prihoda Jordanove, ki pa to zanika.

Že pred nekaj tedni je Romana Jordan napovedala, da se ne bo potegovala za vnovičen mandat.

LJUBLJANA – »Ne, nič ni od tega ne drži, gre za napačne informacije. Sem članica druge stranke. Ne vem, od kod so te informacije. Nedavno me je ena od novinark spraševala podobno in sem že takrat dejala enako, kot vam. Nič ni na tem,« odgovarja evropska poslanka in članica SDS Romana Jordan na preverjanje informacij, da naj bi si v stranki SLS želeli, da ona prevzame predsedniški položaj. To sta nam potrdila dva različna vira.

Kljub nekaterim zapletom bo volilni kongres stranke jutri vseeno izveden. 

Jordanova dodaja, da ne ve za pobude v tej smeri ter da sama niti ne razmišlja o tem.

Kaj pravi Bogovič?

Znano je, da imajo v SLS po fiasku na letošnjih predčasnih parlamentarnih volitvah in odhodu Franca Bogoviča s predsedniškega položaja in 'selitve' v Bruselj kar precejšnje težave pri iskanju novega predsednika. Informacije o iskanju novega predsednika oziroma predsednice stranke smo preverili tudi pri Bogoviču, ki pa pravi, da o opisanih načrtih ali pobudah ne ve nič.

V javnosti se sicer v zadnjem času pojavljajo številni scenariji o usodi nekdaj močne stranke SLS, ki je na letošnjih volitvah prvič po osamosvojitvi ostala pred parlamentarnimi vrati. Med kandidati se je omenjal tudi Marjan Podobnik, vendar je tudi on, kot smo poročali, tovrstne govorice zanikal.

Deli s prijatelji