ODLOČENO

Begunce na mejnem prehodu Rigonce spuščajo v Slovenijo

Objavljeno 19. september 2015 12.26 | Posodobljeno 19. september 2015 12.26 | Piše: STA, A. L.

Policija jih miri, naj počakajo, saj naj bi odpeljali vse.

DOBOVA – Begunce, ki od petka zvečer vztrajajo na maloobmejnem prehodu Rigonce, je slovenska policija začela spuščati prek meje, nato pa naj bi jih z avtobusi prepeljali v Brežice na registracijo. Čez mejo so že spustili družine z majhnimi otroki, ki sta jih naprej odpeljala dva avtobusa. Vse ostale policija miri, naj počakajo, saj naj bi odpeljali vse.

Slovenska policija sicer na mostu na Sotli med obema mejnima točkama tudi danes vzdržuje kordon, saj želijo begunci že od petka prečkati mejo s Slovenijo.

 Preberite še

» » Begunci so že zasedli Brežiceimage
» » FOTO: V Gornji Radgoni 198 beguncev. Policija: Vrnili jih bomo Hrvatomimage
» » FOTO: Nelegalno čez mejo v Slovenijo 1100 beguncevimage
» » Mejni prehod Rigonce zaprt, begunci prebili hrvaško blokadoimage
» » VIDEO: Begunka: Slovenija je revna državaimage
 

Beguncem, na mostu se jih je po ocenah STA zbralo okoli 100, še okoli 100 pa naj bi jih bilo v vasi Harmica na hrvaški strani, so zjutraj povedali, da jih bodo v nekaj urah odpeljali v Slovenijo. Ob tem so se razlegli vzkliki: »Hvala, Slovenija, hvala, Slovenija.« Nekaj migrantov naj bi prek meje odpeljali že ponoči. V Harmico, kjer je lokalna železniška postaja, migranti prihajajo z vlaki, ki vozijo vsako uro.

Čakajo od petka

V petek je bilo samo na območju mostu več sto migrantov, ki so ob podpori aktivistov protestirali pred kordonom slovenske policije in zahtevali, da odprejo mejo za prost prehod naprej v zahodno Evropo.

Pri tem je prišlo tudi do napetosti, saj so predvsem aktivisti pritiskali na kordon in policiste obmetavali s plastenkami, zato je eden od njih uporabil plinski razpršilec.

Deli s prijatelji