SOJENJE

Bavčar začasno izločen iz sojenja

Objavljeno 28. maj 2013 15.07 | Posodobljeno 28. maj 2013 15.07 | Piše: STA, Ma. F.

Bavčar je zbolel, zato ni prišel na sodišče.

Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar.

LJUBLJANA – Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar je bil danes začasno izločen iz sojenja zaradi domnevno sporne prodaje delnic Istrabenza iz leta 2007. Bavčar je, kot je na ljubljanskem okrožnem sodišču pojasnil njegov zagovornik Marko Bošnjak, zbolel, zato ni prišel na sodišče. Sodni senat je odločil, da bo postopek zoper njega začasno izločen.

Sojenje se je danes nadaljevalo z zaslišanjem prič, ki jih je zahteval sodni senat. Gorazd Šetina, ki je leta 2007 v Pivovarni Laško vodil poslovno tajništvo, je bil zaslišan, saj je obtoženi Boško Šrot, sicer nekdanji predsednik uprave, v svojem zagovoru dejal, da je o domnevno spornem poslu z delnicami Istrabenza obvestil tudi njega.

V vsebino se ni spuščal

Omenjenih pogodb, s katero je Pivovarna Laško sveženj delnic prodala Sportini, sicer ni videl. »S Šrotom sva se pogovarjala in tega se bežno spomnim, saj investicija ni bila majhna. Omenil pa je, da se jih hoče znebiti,« je dejal o prodaji delnic. Na vprašanje, ali ve, komu je Šrot želel prodati delnice, je odgovoril, da se mu zdi, da družbi Microtrust. »Jaz se v vsebino nisem spuščal,« je poudaril.

Pivovarna Laško je sicer omenjene delnice prenesla na hčerinsko družbo Plinfin, ki jo je ustanovila za energetske naložbe, prek te pa prodala Sportini, ki je delnice kasneje prodala Microtrustu. Ta namreč po ocenah takratnega vodstva pivovarne ni imela dovolj dobre bonitete, zato so želeli delnice prodati kreditno sposobni družbi. Po mnenju tožilstva pa je sporno, da je Pivovarna Laško, ki je za omenjeno prodajo že imela sklenjeno opcijsko pogodbo z Microtrustom, na opcijske pogodbe s Sportino kasneje vpisala isti datum, kot je bil na prvih pogodbah.

Deli s prijatelji