NAMESTO ZAPORA

Bavčar v izolski bolnišnici, stanje se mu je poslabšalo

Objavljeno 27. januar 2015 17.48 | Posodobljeno 27. januar 2015 19.18 | Piše: A. K.

Priti bi moral na prestajanje kazni, a je po nekaterih informacijah pristal v bolnišnici.

LJUBLJANA – Poročali smo, da je višje sodišče v Ljubljani zavrnilo prošnjo nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja za odlog prestajanja zaporne kazni.

Po neuradnih informacijah bi moral Bavčar na prestajanje kazni priti prvi delovni dan po vročitvi sklepa, torej danes, a kakor kaže, se to ne bo zgodilo, saj naj bi bil Bavčar po poročanju Večera hospitaliziran.

Ne izključujejo operacije

Po poročanju Primorskih novic je Bavčar hospitaliziran v izolski bolnišnici Medicor. Direktorica Metka Zorc je potrdila, da je Bavčar res pri njih in da bo hospitaliziran vsaj še nekaj časa, saj se mu je stanje precej poslabšalo. Ne izključuje niti možnosti operativnih posegov.

Bavčar je bil v zadevi Istrabenz obsojen na sedem let zapora in je lansko jesen zaprosil za odlog prestajanja kazni iz zdravstvenih razlogov, iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij pa so sporočili, da se Bavčar »do sedaj ni zglasil na prestajanje kazni«. Generalni direktor uprave Jože Podržaj bo podrobnosti v zvezi z začetkom prestajanja kazni pojasnil v sredo.

Deli s prijatelji