PROŠNJA

Bavčar ne bi šel v zapor: preberite, kaj je naredil tokrat

Objavljeno 11. julij 2017 19.47 | Posodobljeno 11. julij 2017 19.50 | Piše: STA, S. U.

Bavčar je zaprosil za odlog začetka prestajanja zaporne kazni.

LJUBLJANA – Igor Bavčar je okrožno sodišče v Ljubljani zaprosil za odlog začetka prestajanja zaporne kazni v zadevi Istrabenz, so za STA potrdili na sodišču. V zaporu na Dobu bi se Bavčar sicer moral zglasiti 20. julija, potem ko ga je sodišče zaradi pranja denarja obsodilo na pet let zapora. Sodišče ima osem dni časa, da odloči o prošnji. O tem je prvi poročal Radio Slovenija, ki podrobnosti ni navedel.

Višje sodišče je maja po obravnavi pritožb obsojenih potrdilo sodbo za nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Bavčarja in nekdanjega Istrabenzovega svetovalca Kristjana Sušinskega, spremenilo pa v delu, ki se nanaša na izrek kazni za nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Nastjo Sušinskega. Njihovi odvetniki so takrat napovedali, da bodo vložili zahtevke za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, ki pa ne zadržijo izvajanja kazni. Junija je sodišče obtoženim nato poslalo poziv na prestajanje zaporne kazni.

Okrožno sodišče je septembra lani Bavčarja ter brata Sušinski znova obsodilo zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza, Bavčar pa je bil oproščen obtožb napeljevanja k zlorabi položaja. Bavčarju je sodišče zato izreklo kazen petih let zapora, Kristjana Sušinskega je obsodilo na tri leta zapora, Nastjo pa na dve leti.

V prvotni sodbi julija 2013 je bil Bavčar zaradi pranja denarja obsojen na sedem let zapora, a je sodbo nato vrhovno sodišče pred dvema letoma razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje, Bavčar pa iz zdravstvenih razlogov v tem času ni šel v zapor.

Deli s prijatelji