BARVAMO

Barvali bodo šole za Guinnessov rekord

Objavljeno 09. maj 2013 14.34 | Posodobljeno 09. maj 2013 14.34 | Piše: S. O.

V Heliosove barve bodo odeli prostore desetih slovenskih osnovnih šol.

Otroci in starši bodo skupaj lepšali šolske prostore. Foto: Oste Bakal

Ker gospodarska kriza še kar traja, so se v podjetju Helios odločili, da bodo vsaj nekaterim otrokom polepšali vsakdanjik s tem, da jim bodo v bolj pisane barve odeli osnovnošolske prostore: »Splošen položaj v Sloveniji ni preveč navdihujoč, še več – lahko bi ga opisali kot siv, pesimističen, pasiven, morda celo črnogled. Vendar tu in tam stopimo skupaj in poskušamo narediti kaj pozitivnega. To nam daje inspiracijo, na kateri gradimo upanje. Za tak korak se je odločila tudi družba Helios, ki si želi narediti kaj dobrega za lokalne skupnosti in vsaj malo obarvati razpoloženje v državi.« V soboto, 18. maja, bo tako pod pokroviteljstvom Heliosa po desetih slovenskih šolah akcija barvanja notranjih sten, s katero želijo hkrati podreti tudi Guinnessov rekord v barvanju zidnih površin. Ob dobrodelni akciji, s katero bodo nadobudnim učencem polepšali šolske prostore, so v podjetju še zapisali: »Barve imajo v našem življenju pomembno vlogo, čeprav se tega pogosto niti ne zavedamo. Lahko nas napolnijo z energijo, navdajo z optimizmom, spodbujajo naše razmišljanje. Prava kombinacija barv v prostorih je zato pomembna tako doma in v službi kot v šolah.«

V boj proti pesimizmu

Ker so barve še kako pomembne, so strokovnjaki s sodelovanjem šol najprej izbrali najustreznejše, s katerimi bodo ozaljšali šolske prostore, da se bodo učenci še raje učili v prenovljenih učilnicah. Naslednji korak je prijava prostovoljcev, staršev in sorodnikov učencev iz okolice, ki bodo 18. maja zavihali rokave in pljunili v roke. Dela bodo potekala v vseh desetih šolah po državi hkrati, med 10. in 12. uro. Še dva dni je čas, da se prostovoljci prijavijo na spletni strani www.barvamo.si, njihovo delo na terenu pa bodo nadzirali profesionalni slikopleskarji. Skupaj bodo naredili nekaj dobrega za najmlajše in pokazali, da kljub krizi med ljudmi še vedno vlada solidarnost.

Katerih šol se bodo lotili?

V Heliosu so med prijavljenimi šolami izbrali tako, da zastopajo vse slovenske regije. Prostori se bodo tako barvali v Osnovni šoli Toneta Čufarja z Jesenic, Osnovni šoli Domžale, ljubljanski Osnovni šoli Majde Vrhovnik, Osnovni šoli Puconci, Osnovni šoli Slave Klavore v Mariboru, II. osnovni šoli Celje, Osnovni šoli Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici, Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah, Osnovni šoli Loka Črnomelj in Osnovni šoli XIV. divizije Senovo.

Deli s prijatelji