SEJA SVETA

Baričič ostaja na čelu UKC Ljubljana

Objavljeno 23. november 2015 22.15 | Posodobljeno 23. november 2015 22.15 | Piše: STA, Ma. F.

Andrej Baričič je na današnji seji sveta informacijo o odstopu označil za novinarsko raco.

Andrej Baričič.

LJUBLJANA – Svet UKC Ljubljana danes ni odločal o novem v. d. generalnega direktorja, saj niso dobili odstopne izjave Andreja Baričiča, pravi predsednik sveta Tomaž Glažar. Dodal je, da je Baričič informacijo o njegovi odpovedi označil za novinarsko raco. Glažar je napovedal, da bo odstopil iz sveta, če vlada ne bo dala soglasja k Baričičevemu imenovanju.

Informacijo, da Baričič odstopa oziroma je dal odpoved, so v torek sporočili prav iz UKC Ljubljana. To so sporočili dan po izjavi premierja in predsednika SMC Mira Cerarja, ki je dejal, da tudi v SMC ne podpirajo Baričiča za generalnega direktorja UKC.

Še pred informacijo o Baričičevem odstopu so tudi z ministrstva za zdravje sporočili, da bo UKC predvidoma že na današnji seji imenoval novega v. d. generalnega direktorja.

Baričič je na današnji seji sveta informacijo o odstopu označil za novinarsko raco, je v izjavi za medije po seji sveta povedal Glažar. Ker odstopne izjave Baričiča ni prejel, ta ostaja na položaju v. d. generalnega direktorja kliničnega centra. Če oziroma ko bo vlada zavrnila soglasje k imenovanju Baričiča za generalnega direktorja, namerava Glažar odstopiti z mesta svetnika UKC.

Deli s prijatelji