DRAGO

Banke podražile storitve, preverite, katere

Objavljeno 16. januar 2015 11.50 | Posodobljeno 16. januar 2015 11.50 | Piše: P. Pa.

Zveza potrošnikov Slovenije ugotavlja, da so se bančne storitve z novim letom podražile. Kriv naj bil dvig davka na finančne storitve.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Banke so z novim letom spet podražile svoje storitve. Kot poroča Zveza potrošnikov Slovenije, so pri petih bankah opazili podražitve plačilnih storitev. Podražitve so bile največje pri Hranilnici Lon, Hypo-Alpe-Adria banki in pri Poštni banki, po eno storitev pa sta podražili tudi Abanka in banka Unicredit, kjer so eno storitev tudi pocenili.

Tiste, ki še niso dvignile cen, jih še bodo

Kot so še zapisali, so banke podražile plačevanje položnic, direktne obremenitve, dvig gotovine na bankomatu druge banke in mesečno vodenje osebnega računa. Podražitev naj bi utemeljili z zvišanjem davka na finančne storitve s 6,5 odstotka na 8,5. To pa najverjetneje niso edine podražitve, saj so nekatere banke že napovedale podobne ukrepe.

Za najvišje podražitve so se odločili prav pri Hranilnici Lon in Abanki. Pri Hranilnici Lon so za 33,33 odstotka, na 0,2 evra, podražili direktno obremenitev in trajni nalog za 21,74 odstotka, na 0,28 evra. Pri Abanki pa za 36,32 odstotka univerzalni plačilni nalog z OCR-vrstico, in sicer na 1,2 evra.

Deli s prijatelji