DVIGI NA BANKOMATU NA HRVAŠKEM

Banka NLB neupravičeno zaračunavala (preveč) provizije: preverite, ali ste med oškodovanimi

Hrvaška je od začetka leta v evroobmočju. Naša največja banka NLB je zaračunavala, kot da ne bi bilo tako. Nekaterim je zaračunala provizijo, četudi je ne bi smelo biti.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Vlad Ispas/Shutterstock
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Vlad Ispas/Shutterstock

Banka NLB je komitentom na bankomatih in POS-terminalih na Hrvaškem po vstopu Hrvaške v evroobmočje (od 1. januarja letos) strankam napačno obračunavala provizijo. Nekaterim so jo zaračunali, čeprav je sploh ne bi smeli, drugim so vzeli več, kot bi smeli. 

Do 23 evrov preveč

V nekaterih primerih so zaračunali najmanj 2,5 evra in največ 23 evrov za dvig na bankomatu, medtem ko bi smeli zaračunati toliko, kot stane dvig gotovine na bankomatu druge banke v Sloveniji – 0,73 evra. V določenih bančnih NLB-paketih bi moral biti dvig celo brezplačen, a ni bil, poroča časnik Finance.

Po opozorilu časnika se je banka NLB opravičila vsem strankam in napovedala, da bodo vsem, ki so jim zaračunali preveč provizije, razliko samodejno vrnili še ta teden.

Opozorilo vsem uporabnikom

Če ste bili po 1. januarju na Hrvaškem, pa četudi ste komitent druge banke, preverite, kolikšno provizijo so vam zaračunali. Če je višja, kot bi bila na bankomatu druge banke v Sloveniji (če je v vašem paketu to brezplačno, potem bi morali biti tudi dvigi na Hrvaškem brez provizije), nam sporočite.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije