BRALEC POROČEVALEC

Banka Celje zaračunava oderuško provizijo

Objavljeno 13. avgust 2012 15.24 | Posodobljeno 12. avgust 2012 21.17 | Piše: Ma. F.

Uslužbenka na Banki Celje je bralcu zaračunala 5 evrov provizije za menjavo hrvaških kun v evre.

LJUBLJANA – V času dopustov so menjave iz evrov v hrvaške kune in obratno precej pogost postopek na bančnih okencih. Provizije za te postopke pa zadnje čase vsekakor niso običajna praksa.

Bralka se je obrnila na nas, saj je presenečena ugotovila ne samo, da ima Banka Celje pri menjavi oderuško provizijo, temveč še nekaj drugega. Njen mož je namreč na tej banki želel zamenjati evre v kune, ker pa ni njihov komitent, mu je zaposlena na okencu želela zaračunati 5 evrov provizije. Presenečen je zaposleno povprašal, zakaj je provizija tako visoka. Ta mu je odgovorila, da za nekomitente pač velja provizija za nakup evrov. Nato je odšel v A banko, tam pa mu provizije niso zaračunali. Povprašal je še na Delavski banki, kjer so mu prav tako potrdili, da provizije ne zaračunavajo.

Če hočeš dati banki do 35 kun, ji moraš še plačati

Bralkin mož je nato odšel še enkrat na Banko Celje (Mariborska cesta 100, 3000 Celje), tedaj je želel zamenjati hrvaške kune v evre. Uslužbenka mu je spet zaračunala provizijo v višini 5 evrov. Vprašal jo je, ali bi v primeru, če bi prinesel le 20 kun, potemtakem moral še doplačati razliko do 5 evrov, mu je uslužbenka pritrdila. Če bi torej na banko prinesel manj kun, kot je protivrednost 5 evrov, ne bi nazaj prejel niti centa, nasprotno – moral bi še doplačati, da bi poplačal provizijo!?

Zaradi tega smo poklicali v Banko Celje, kjer pa so nam zatrdili, da za menjavo iz evrov v hrvaške kune in obratno provizije ne zaračunavajo!?

Imate podobno izkušnjo tudi vi? Izpolnite obrazec in nam posredujte informacije.

 

Deli s prijatelji