POJASNILO

Banka Celje pojasnjuje oderuško provizijo

Objavljeno 13. avgust 2012 20.24 | Posodobljeno 13. avgust 2012 20.24 | Piše: Ma. F.

Banka Celje pojasnjuje, da nekomitentom obračuna nadomestilo za menjalniško poslovanje, in sicer 1 odstotek od zneska oziroma najmanj 5 evrov.

LJUBLJANA – Banka Celje se je odzvala na objavo članka o oderuški proviziji, ki smo ga objavili po tem, ko nas je bralka seznanila z osebno izkušnjo.

Pojasnilo Banke Celje

Uradno pojasnilo Banke Celje objavljamo v celoti. »Pri menjavi evrske gotovine v tujo valuto in obratno komitentom Banke Celje provizije ne zaračunavamo. V skladu s tarifo banke pa se nekomitentom banke obračuna nadomestilo za menjalniško poslovanje (odkup, prodaja) tujih valut, kadar se to izvaja prek gotovine v višini 1 odstotek od zamenjanega zneska oziroma najmanj 5 evrov. V primeru bralca, ki ga navajate, je res prišlo do tega, da je bila provizija glede na zamenjani znesek nesorazmerno visoka, vendar je  bančna delavka stranko še pred izvedbo transakcije opozorila na omenjeno nadomestilo. Dobra praksa Banke Celje namreč je, da v takšnih primerih stranko na to še posebej opozorimo,« so zapisali v pojasnilu.

Deli s prijatelji