POGODBE

Bajni zaslužki odvetnika Senice z Mercatorjem

Objavljeno 29. oktober 2012 18.44 | Posodobljeno 29. oktober 2012 18.44 | Piše: T. L.

Le s plačili Mercatorja je Senica mesečno zaslužil sto tisočakov.

Na koruzi živeča Katarina Kresal in Miro Senica

LJUBLJANA – Razvpiti ljubljanski odvetnik Miro Senica je v zadnjih nekaj letih z Mercatorjem zaslužil okoli sedem milijonov evrov, poroča Požareport, ki se sklicuje na zanesljive vire. Šest milijonov evrov naj bi tako partner nekdanje notranje ministrice Katarine Kresal med leti 2006 in 2011 zaslužil na podlagi odvetniških storitev in svetovalnih pogodb. To pa pomeni okoli milijon in dvesto tisoč evrov na leto oziroma 100 tisoč evrov mesečno. Za kakšne pogodbe in storitve konkretno gre, pa še ni znano, piše Požar.

Do dodatnega milijona s prodajo stavbe

Dodatni milijon evrov pa je Senici kanil lani, ko je Mercatorju prodal stavbo na Dunajski 115. Stavbo je Mercator kupil za sedež hčerinske družbe M Energija ali blagovne znamke Maxen, bencinskih servisov, ki jih je Mercator avgusta 2011 nenadoma nabavil od Ultre, podjetja iz Zagorja z razvpitim solastnikom – nekdanjim predsednikom stranke Zares Gregorjem Golobičem.

Podatke o zaslužkih odvetnika Mira Senice je po poročanju Požara »našla« nova Mercatorjeva uprava, poznajo pa jih tudi že nekateri člani Mercatorjevega nadzornega sveta.

Deli s prijatelji