NEMOGOČE RAZMERE

Avtocesta zaprta, grozita tudi led in zmrznjen sneg

Objavljeno 18. januar 2017 21.44 | Posodobljeno 18. januar 2017 21.45 | Piše: Mo. S.

Ponoči bo še pihala močna burja.

LJUBLJANA – Vremenske razmere še vedno ne dopuščajo povsem sproščenega prometa, saj so nekatere ceste zaradi burje zaprte, spet druge pa so nevarne zaradi snega in poledice.

Kje nagaja burja?

  • Zaprta je primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani, obvoz je po vzporedni regionalni cesti.image
  • Zaprta je hitra cesta Nova Gorica–Razdrto med Selom in Nanosom v obe smeri (4. stopnja). Med Šempetrom in Selom je promet prepovedan za počitniške prikolice, vsa vozila s ponjavami, hladilnike in avtobuse.
  • Na cestah Vipava–Ajdovščina in Selo–Ajševica–Vogrsko je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami (2. stopnja).
  • Na cestah Podnanos–Manče–Vipava in  Ajdovščina–Selo  je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton (1. stopnja).


Opozorili Arsa

Pri Agenciji RS za okolje (Arso) še vedno svarijo pred močnim vetrom in visokimi valovi. Do četrtka zjutraj bo na Primorskem namreč še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost 110 do 140 kilometrov na uro. V četrtek bo burja postopoma slabela, a bo do večera na izpostavljenih legah v sunkih še lahko dosegla hitrost okoli 100 km/h. V petek bo še naprej slabela in v noči na soboto ponehala.

V noči na četrtek bo morje ob slovenski obali zaradi burje še močno vzvalovano. Najvišji valovi nekaj sto metrov od obale lahko dosežejo višino do tri metre in pri tem ogrozijo valovom izpostavljene dele. V četrtek čez dan se bo močno valovanje postopno umirjalo.

Druge prepovedi

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike: na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje zaradi zimskih razmer na Hrvaškem in na regionalni cesti Col–Črni Vrh–Godovič. Prelaz Vršič je zaprt zaradi zasneženega cestišča.

Prevrnjen tovornjak in izločanje

Na regionalni cesti Selo–Ajševica v Ozeljanu promet poteka izmenično enosmerno zaradi prevrnjenega tovornega vozila. Na primorski hitri cesti pred cestninsko postajo Bazara izločajo tovorna vozila in avtobuse proti razcepu Nanos.

imageSnežni nanosi, led

Snežni nanosi lahko zaradi močnega vetra občasno nastanejo na primorski avtocesti med Uncem in Razdrtim. Vozite previdno, svetujejo pri prometnoinformacijskem centru. Zaradi nizkih temperatur so lahko posamezne ceste poledenele, ponekod na regionalnih in lokalnih cestah je na vozišču zmrznjen sneg. Voznike pozivamo, naj svoja vozila očistijo, preden se odpravijo na pot, vozijo previdno in s primerno varnostno razdaljo.

Deli s prijatelji