TERNA

Avto je kupil na lizing,
 sestri ga je dala Terna!

Objavljeno 23. marec 2013 16.58 | Posodobljeno 23. marec 2013 16.59 | Piše: Mihael Korsika

Marija Srčič iz Novega mesta je odpeljala svetlečega se terenca kio sportage.

Prvič za volanom (foto: Dejan Javornik).

LJUBLJANA – Upokojena Novomeščanka Marija Srčič je na prečudovit sončen dan v Ljubljani, kar je v tej dolgi, sivi in mrzli zimi že samo po sebi čudež, prevzela še zadnjo nagrado v zimski Terni. Nagajiva in vedno polna presenečenja je 16. nagradna igra prav na zadnji dan igre 62-letni upokojenki pripravila pravo presenečenje, ko so se ji izpod nagradnega kupona na naslovnici Slovenskih novic prikazali trije znaki avtomobila.

S terencem do zidanice

Najbolj brani slovenski dnevni časopis ostaja globoko v Marijinem srcu, čeprav ni naročena nanj. Ker sta oba z možem že v zasluženem pokoju, večino svojega časa preživita v zidanici, tja pa poštar pride šele okoli četrte ure popoldne, zato časopis raje kupujeta. Pravi, da vsaj trikrat oziroma štirikrat na teden, še najbolj pogosto v torek, sredo in soboto, predvsem zaradi različnih prilog. »Moj dan se začne z zajtrkom in Slovenskimi novicami,« se je hitro pohvalil Marijin brat Mihael, ki je prišel pomagat sestri ob prevzemu nagrade.

Začelo se je kot popolnoma običajen dan

Marija je odšla po nakupih v enega izmed novomeških nakupovalnih centrov in kolo usode je začelo teči svojo pot. Domov se je vrnila z vrečkami in svežim izvodom Slovenskih novic, ki so prinašale presenečenje. Sedla je za mizo in odlepila nalepko Terne na naslovnici. »Najprej nisem verjela, da je res. Še nikoli nisem nič zadela, še nikoli nisem imela te sreče,« je vzneseno razkrila. Terna ji je prinesla kar avtomobil, in to terensko vozilo kia sportage active ISG. Mariji in njenemu možu bo prišlo tam v goricah zelo prav.

Ker se mož ni mogel udeležiti prevzema nagrade, se je Marija v prestolnico odpravila v družbi starejših bratov, Mihaela in Albina, ter svakinje Metke. »Preveč sem iz sebe in si ne upam voziti,« je pogumno priznala Marija in si z navdušenjem ogledovala belega štirikolesnega konjička, ki je nenadoma prijahal v njeno življenje. Čast krstne vožnje je tako pripadla Mihaelu oziroma po domače Mihu, ki je komaj čakal, da bo preizkusil terenca. »Tudi jaz imam terensko vozilo, da sem ga dobil, sem moral vzeti lizing, sestra pa ga je kar takole dobila, ha, ha,« se je šalil razposajeni brat.

Medtem ko je Marija prevzemala avtomobil, je Miha pojasnil, da je za nagrado izvedel iz našega časopisa, ne od sestre, njegova žena je namreč naslednji dan zjutraj v Novicah prebrala, da je 72-letna Marija Srčič iz Novega mesta zadela avtomobil. »V Novem mestu je le ena Marija Srčič, to je moja sestra, ki pa je stara 62 let, zato smo bili malce zmedeni. Poklical sem sestro in jo vprašal: 'Kaj je narobe, ali so leta ali avtomobil?'« je pripovedoval Miha. Na veselje vseh je bila krivda v letih, v prejšnjem članku nam jo je namreč zagodel tiskarski škrat, ki je Marijo postaral za celo desetletje.

Ob takšni bogati nagradi je škrat hitro odšel v pozabo, napetost ob skorajšnjem prevzemu avtomobila pa je naraščala. Družbi, s katero je prišla po nagrado, se bo Marija morala nekako zahvaliti za prijaznost. »Najprej bo padlo kosilo,« je napovedala. »Ker si zadela avtomobil, bomo prihajali k tebi nazdravljat v zidanico,« je njeno napoved dopolnil brat Anton. Koliko časa? »Toliko, kolikor ima avtomobil garancije,« je odgovoril. Ko so izvedeli, da ima kia kar sedem let garancije, se je v salonu razlegel prešeren smeh. Marija je nato v družbi odgovornega urednika Slovenskih novic Bojana Budje, poslovne direktorice Slovenskih novic Dragice Grilj ter Azerja Šarića in Doris Antolič iz Kie Motors Adria Group prejela ključe novega vozila. Želimo ji veliko užitkov ob vožnji z novim terencem!

S Terno do mesečne rente

Marija je bila le ena izmed srečnežev, ki je v dozdajšnjih 16 nagradnih igrah Terna domov odpeljala novega jeklenega konjička. S pomladnimi dnevi, ki jih letos tako težko čakamo, kot že dolgo ne, pa prihaja Terna, ki prinaša posebni nagradi, dva srečneža bosta od julija 2013 do konca leta 2013 prejemala mesečno rento v višini 500 evrov bruto. Terna brez avtomobila seveda ne gre, tokrat bodo na vas čakali osebni avtomobil megane expression 1.6 ter kopica drugih privlačnih nagrad, od ležišča Dormeo Octaspring in odej Dormeo Mia Duvet do darilnih bonov Studia Moderna, 4000 bralcev in bralk pa bo dobilo še simbolične nagrade. Ne pozabite, Terna bo v vaše domove spet prišla v torek, 2. aprila, po velikonočnih praznikih, in bo z vami vse do 25. maja.

Deli s prijatelji