RADIO KOZMUS

AVDIO: Munc odpira pandorino skrinjico

Objavljeno 16. januar 2014 21.05 | Posodobljeno 16. januar 2014 21.05 | Piše: S. U.

Matic Munc, ki je trenutno na prestajanju devetmesečnega hišnega pripora, poudarja, da je odvzem otrok brez zakonite osnove samo del početja slovenskih organov.

Matic Munc.

LJUBLJANA – »Radio Kozmos nima cenzure, je hiter in odziven. Glede na to, da je bil današnji odziv slovenskih medijev na izredno novico o ugotovitvah socialne inšpekcije na CSD Radovljica več kot mlačen, je bil nujna reakcija. Zato nocojšnja izredna oddaja, saj gre za dogodek, ki bi lahko odprl pandorino skrinjico, bil prva domina v padanju … Če in ko se bo vsulo takih primerov na desetine, bo povsem trhel sistem slovenskih državnih ugrabitev otrok padel v dveh tednih. Ne gre zgolj za odstope in suspenze, gre za sume kaznivih dejanj … na posluh!« o svoji novi pridobitvi pravi Matic Munc, psiholog s triletno prepovedjo opravljanja poklica, najbolj znan iz primera koroška deklica.

Radio Kozmus namreč deluje pod njegovim okriljem in spada pod družbeno aktivno obliko radijske postaje, ki trenutno ne deluje v živo, temveč skozi 10- do 15-minutne oddaje, kjer prevladuje govorjena beseda, vmes pa tudi izbrana glasba.

S početjem slovenskih organov se ne strinja

Munc, ki je trenutno na prestajanju devetmesečnega hišnega pripora, poudarja, da je odvzem otrok brez zakonite osnove samo del početja slovenskih organov, ki je grozljivo. Poleg tega je to menda v nasprotju z evropsko normo, ki določa, da se take posege v roditeljsko pravico lahko izvaja zgolj in izključno ob odločbi sodišča in ne socialnih delavcev na nekakšnem CSD.

Njegovi oddaji in razmišljanju lahko prisluhnete na spodnjem posnetku.

Deli s prijatelji