PADA IN PADA

Arso z novim opozorilom, sonce šele v nedeljo

Objavljeno 11. oktober 2013 13.38 | Posodobljeno 11. oktober 2013 14.57 | Piše: T. L.

Do poldneva ob močnejših nalivih lahko narastejo potoki in hudourniki.

Deževje je zajelo Slovenijo.

LJUBLJANA – Po deževni noči, ki na srečo ni povzročila večjih težav in poplav kleti zaradi meteornih voda, smo se zbudili v deževno jutro. Tudi sicer danes ni pričakovati izboljšanja vremena, predvsem do poldneva so ob nevihtah lokalno še možni močnejši nalivi, ob tem pa lahko močneje narastejo potoki in hudourniki. Ob prehodu hladne fronte bo za krajši čas zapihal okrepljen veter zahodnih smeri. Dežurni meteorolog iz Agencije RS za okolje (Arso) Janez Markošek je dejal, ne bo šlo za kakšen izreden vremenski pojav, ampak le za nadaljevanje včerajšnjega vremena. Največ padavin je padlo na Bovškem, medtem ko je na Kredarici snežilo in je bela odeja zdaj sedem (7) centimetrov.

Sicer bo deževje danes najprej okoli poldneva ponehalo v zahodnih krajih, popoldne tudi drugod po državi, nazadnje, v večernih urah, pa v severovzhodni Sloveniji. Dnevne temperature se bodo gibale od 10 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija. 

Po dežju megla

Ponoči bo delno jasno in po nižinah megleno. Sobota ne bo primeren dan za izlete, saj bo napovedana fronta prinesla deževje, ki pa bo do večera ponehalo. Padavinam se bodo izognili le na vzhodu države. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 8 do 14, na Primorskem in v vzhodnih krajih do 17 stopinj Celzija.

Po večdnevnem kislem vremenu z deževjem lahko izboljšanje in tudi sonce pričakujete v nedeljo. V nižinah se lahko zjutraj pojavlja megla, sicer pa bo največ sončnega vremena v vzhodnih krajih. 

 

Deli s prijatelji