DEŽEVJE IN VETER

Arso opozarja: Grozijo hudourniška razlivanja, v Semiču strela v hišo

Objavljeno 25. junij 2014 13.36 | Posodobljeno 25. junij 2014 13.39 | Piše: K. K.

Ogrožena je južna, jugozahodna in osrednja Slovenija.

LJUBLJANA – Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo v sredo do večera predvsem med Primorsko in Kočevskim padlo več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter, možni so tudi posamezni krajevni nalivi. Na območjih intenzivnejših nalivov lahko hitro narastejo hudourniki in manjši vodotoki. Možna so tudi hudourniška razlivanja. Večja verjetnost teh pojavov je v južni, jugozahodni in osrednji

Vremenoslovci napovedujejo

Danes bo oblačno, pogosto bo deževalo. Več dežja bo predvsem v južni in jugozahodni Sloveniji, kjer bodo vmes tudi nevihte. Popoldne bodo padavine od severa začele slabeti. Ponoči bodo ponehale, zjasnilo se bo.

Jutri bo sprva delno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo oblačnost zlasti v zahodni polovici Slovenije povečala in ni izključena kakšna ploha. Pihal bo vzhodni do jugovzhodni veter.

V petek bo spet nekoliko več oblačnosti in predvsem popoldne bodo nastale posamezne plohe, najverjetnejše bodo v zahodni polovici Slovenije. V soboto bo sprva delno jasno, popoldne bodo nastale krajevne plohe in kakšna nevihta.

Sloveniji.

Neurje že čutijo v občini Semič, kjer so ob 10.38 zabeležili udar strele v stanovanjsko hišo (Podreber).

Razkrivalo strehe in zamakalo kleti

Ponoči je vreme prizadelo vzhod Slovenije, uprava za zaščito in reševanje pa poroča o številnih nevšečnostih. Okrog 3.30 je zaradi neurja prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo v kraju Gradac v občini Metlika. Pol ure prej so zabeležili vdor meteorne vode v pritličje stanovanjskega bloka na Kajuhovi ulici v Slovenskih Konjicah. 

Ob 21.13 je v naselju Petrovče v občini Žalec udar strele razkril ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci iz PGD Dobriša vas-Petrovče ter Žalec. S pomočjo avtolestve so delno sanirali in s folijo pokrili tri kvadratne metre strehe. Ob 6.36 so gasilci PGD Šmartno v Rožni dolini odstranili podrto drevo, ki je padlo na cesto Lopata–Šmartno v Rožni dolini v občini Celje.

Že sinoči, ob 21.49, je v Tkalski ulici v Celju meteorna voda skozi streho začela vdirati v poslovni objekt. Posredovali so gasilci PGE Celje in pregledali ostrešje. Puščanja niso mogli preprečiti, saj je potrebno posredovanje krovca, lastniki pa bodo za to morali poskrbeti sami.


 

Deli s prijatelji