NAPOVED

April bo kisel do konca, med prazniki preobrat

Objavljeno 26. april 2014 15.11 | Posodobljeno 26. april 2014 15.11 | Piše: A. K.

V soboto bomo še deležni sončnih žarkov, sledijo pa ji trije deževni dnevi.

V naslednjih dveh dneh ne pozabite na dežnik.

LJUBLJANA – Nekaj sonca, nekaj dežja in trenutne temperature dokazujejo, da bo aprilsko vreme vztrajalo do konca. Tudi ta vikend. »V soboto bo popoldne vreme slabše kot dopoldne. Padavine bodo občasne. Drastični bodo nedelja, ponedeljek in torek, ko bo povečini deževalo,« nam je povedal dežurni prognostik v Agenciji RS za okolje (Arso) Janez Markošek.

Trije deževni dnevi, prazniki bodo lepi

»Ti trije dnevi bodo pač bolj deževni. Tudi temperature bodo nižje zaradi oblačnosti in dežja. Čez dan se bodo gibale okoli 15 stopinj Celzija, v ponedeljek pa bodo še malce nižje.« Kislo vreme bo torej vztrajalo do konca meseca, bomo pa sončnih žarkov deležni v začetku maja oziroma čez praznike.

»Več sonca bo, tu in tam nas bo popoldne presenetila kakšna ploha,« napoveduje Markošek. Po praznikih bo vreme znova deževno. Vreme torej ne bo ustaljeno, bo pa vsaj čez praznike nekoliko boljše.

Tisti, ki se bodo 1. in 2. maja odpravili v sosednje države, ne bodo imeli nič več sreče kot tisti, ki bodo ostali doma. »Povsod bo isti 'šmorn'. Severni Jadran bo prav tako zanič. V nedeljo, ponedeljek in torek bo tudi tam deževalo, vreme bo lepše čez praznike. Ob obali ne bo nič lepše, in sicer zaradi sredozemskega ciklona,« nam je še povedal dežurni prognostik.

Napoved za prihodnje dni

Danes bo v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

V soboto bo v zahodni Sloveniji sprva še delno jasno, a se bo že dopoldne pooblačilo. Drugod bo pretežno oblačno. Zjutraj bodo krajevne padavine v vzhodnih krajih, sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale tudi drugod. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 14 do 18, ob morju do 20 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Hladnejše bo. 

Deli s prijatelji