HEKERSKI NAPADI

Anonimni še nad Cerkev

Objavljeno 22. februar 2012 10.27 | Posodobljeno 22. februar 2012 10.27 | Piše: T. Po.

Anonimni katoliško cerkev opozarjajo na nesprejemljivo vmešavanje v državno politiko.

Protestniki proti Acti se bodo 25. februarja ponovno zbrali na Kongresnem trgu.

LJUBLJANA – Anonimni so v novem videu, objavljenem na youtubu, Slovencem čestitali za uspešen protest proti Acti in odločitev vlade, da bo sporazum zamrznila. A njihove akcije so daleč od konca, saj pozivajo k novemu protestu.

Tokrat bodo protestirali proti Evropski komisiji, saj, kot sporočajo v videu, je treba sporazum Acta zavrniti na globalni ravni.

Acto je treba zavrniti na globalni ravni

»Pogumni Slovenci ste s svojo močno voljo dosegli, da bo vlada zamrznila sporazum, vendar pa to ni konec. V soboto, 25. februarja, se nam ob 12. uri na Kongresnem trgu pridružite pri protestu proti Evropski komisiji, s katerim bomo pokazali, da mora zavrniti sporazum na globalni ravni,« so pozvali Anonimni in pri tem še opozorili slovensko vlado, da čakajo na uradno zamrznitev Acte.

Cerkev je »sramota«

V sporočilu pa so omenili še slovensko katoliško cerkev, ki so jo označili kot »sramoto«. »Vaše vmešavanje v državno politiko je nesprejemljivo. Vaše obnašanje je nedopustno. Lahko nas pričakujete,« so dodali.

Plemenko: Cerkev je z nedeljskim pismom kršila ustavo

»Kolikor vemo, je v ustavi v sedmem členu zapisano, da je cerkev ločena od države, zatorej se cerkev kot institucija nima pravice vmešavati v državo,« je danes svoj pogled na opozorilo Anonimnih pojasnil Grega Plemenko, organizator protestnih shodov proti Acti in nekakšen predstavnik za stike z javnostjo Anonimnih v Sloveniji.

Po Plemenkovem mnenju je Cerkev z nedeljskim pismom, ki je bilo prebrano med mašami, kršila 63. člen ustave, ki govori o prepovedi spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti. »Torej, kaj je storila cerkev z nedeljskim pismom?! Ljudem zapoveduje, kako morajo voliti, čeprav je to njihova svoboda, kako se bodo odločili,« je še zapisal Plemenko.

Škofovska konferenca še ni zaznala nobenih napadov

S Slovenske škofovske konference so sporočili, da posebnih napadov na svoje strežnike (še) niso zaznali. »Nobene od naših služb še nihče od Anonimnih ni kontaktiral, prav tako še nihče ni izrazil posebnih zahtev,« nam je sporočila Urška Baloh.

Deli s prijatelji