KADROVANJE

Anja na UE Tržič nasledila mamo Olgo. Sporno?

Objavljeno 22. september 2014 19.33 | Posodobljeno 22. september 2014 19.33 | Piše: A. L.

Inšpekcija odkrila nepravilnosti, a zgodilo se ni nič.

Tržič. Arhivska fotografija.

TRŽIČ – Leta 2008 je Anja Kaloper, hči takratne šefinje oddelka za upravne notranje zadeve na upravni enoti Tržič Olge Kaloper, na omenjeni upravni enoti dobila službo. Inšpekcijski pregled je razkril nepravilnosti, a to ni vplivalo na to, da so ji najprej podaljšali zaposlitev za določen čas, potem pa jo vzeli v redno delovno razmerje. Letošnjega 1. avgusta je celo postala šefinja referata, ki ga je do tega datuma vodila njena mama Olga Kaloper. Ta se je namreč upokojila, poroča Dnevnik.

Do službe brez javnega razpisa

Na ministrstvu za notranje zadeve so povedali, da je Kaloperjeva službo dobila zaradi nadomeščanje delavke na porodniškem dopustu. A njenega dela ni opravljala. Zaposlitev je dobila brez javnega razpisa, tudi pogojev ni izpolnjevala, piše Dnevnik o Anji Kaloper, ki je po izobrazbi diplomirana oblikovalka. Načelnica UE Tržič Alenka Maršič je Kaloperjevi najprej podaljšala zaposlitev za določen čas do 12. julija 2010. Inšpekcijski nadzor je tudi pri tem pokazal nepravilnosti, a predloga, da zaposlitev razveljavijo, niso podali. Maršičeva je dobila opomin. Sledila je zaposlitev za nedoločen čas: Anja Kaloper je redno službo na mestu svetovalke v oddelku za upravne notranje zadeve dobila pri svoji mami Olgi Kaloper.

Po letu 2011 niso opravili nobenega inšpekcijskega nadzora več.

Strokovno podkovana

Maršičeva je o Kaloperjevi povedala: »Obvlada vsa področja dela in je edina, ki je strokovno dovolj sposobna za vodjo referata za upravne notranje zadeve. Niti zaposlitev niti imenovanje na ta položaj se mi ne zdita sporna. Anja Kaloper je žrtev priimka in je krivično, da se ji pripisuje, da ima položaj le zaradi mame.«

Tudi Kolperjeva je poudarila, da izpolnjuje vse pogoje in da svoje delo opravlja strokovno ter brez zapletov in brez napak vodi referat z devetimi uslužbenkami, še poroča Dnevnik.

Deli s prijatelji