SPLAV

Angelca Likovič šokirala v oddaji na nacionalki. Ste slišali njene besede?

Objavljeno 14. oktober 2016 19.06 | Posodobljeno 14. oktober 2016 19.06 | Piše: A. L.

Posiljene ženske bodo, ko bodo rodile otroka, srečne, je dejala.

LJUBLJANA – Angelca Likovič, mama, nekoč ravnateljica, v svojih poznejših letih pa tudi komentatorka resničnostnega šova, ki je znana po tem, da nima dlake na jeziku, se je včeraj pojavila v oddaji Tarča na nacionalni televiziji. Beseda je tekla o splavu, nekatere njene izjave, pa so izredno vznemirile javnost. Izdvajamo jih nekaj.

»Tisti, ki pomagate pri splavih, pomagate moriti otroke.« Ginekologinja Mateja Kožuh, ravno tako gostja, se je na to odzvala, da ginekologi niso nikakršni ubijalci.

»Vsak otrok je spočet z ljubeznijo, razen tistih, ko so ženske posiljene. Tudi tem posiljenim ženskam je treba pomagati, da rodijo otroke, ker potem bodo srečne. Tiste posiljevalce pa lahko zapremo.« Kožuhova ji je tudi na to delno odgovorila, in sicer je dejala, da ni vsak otrok spočet z ljubeznijo in da se nekateri gredo spolnost kar tako.

In kdaj bi Likovičeva dovolila splav? »Splav bi dovolila samo, če bi bilo resnično ogroženo življenje matere ali otroka. Drugače pa pustimo pravico do življenja.«

Kaj si o splavu mislite vi? Komentarje lahko zapišete spodaj.

Deli s prijatelji