OHLADITEV

Andrej Velkavrh: Prihaja hladna fronta

Objavljeno 17. avgust 2016 11.31 | Posodobljeno 17. avgust 2016 11.32 | Piše: A. L.

Sobota bo najsončnejši dan.

LJUBLJANA – »Danes neviht ne bo, bolj plohe, jutri pa mogoče tudi kakšne nevihte. Verjetno bo tudi kaj zagrmelo,« napoveduje dežurni prognostik Agencije RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh, ki v teh dneh lokalno ne izključuje niti toče. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Rumeno opozorilo Meteoalarma: Možne so krajevne nevihte. Lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Živo srebro bo čez dan kazalo od 23 do 28 stopinj.

V petek se bo nadaljevalo nestalno vreme. Občasno bodo krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Več sončnega vremena bo ob morju. 

Prihaja hladna fronta

Največ sonca lahko pričakujemo v soboto. »Kot otoček bo, potem bolj spremenljivo, v nedeljo z občasnimi padavinami,« pravi Velkavrh. Prav v nedeljo nas bo dosegla hladna fronta, ki bo prinesla nekaj dežja in ohladitve. Če ponazorimo v temperaturah: v soboto bodo blizu 30, v nedeljo okoli 25, v ponedeljek pa se bo spet obrnilo navzgor. Prihodnji teden naj bi bilo stanovitno vreme, sončno in suho.

Kaj pa novi vročinski val?

Temperature nad 30 stopinj še niso izključene, pravi Velkavrh, ki na podlagi izkušenj pravi, da se utegne toplo vreme zavleči tudi v september. Ali se bo tudi letos, pa ne morejo predvideti.

Deli s prijatelji