VREMENSKA

Andrej Pečenko o stopinjah okoli ničle

Objavljeno 25. september 2015 09.00 | Posodobljeno 25. september 2015 09.01 | Piše: Mo. S.

»Sončno sicer bo, temperature pa ne bodo več poletne,« pravi Pečenko.

23. septembra se tudi uradno začne jesen.

LJUBLJANA – Napovedi o debeli snežni odejiimage so se uresničile, saj je v zadnjih 48 urah ponekod zapadlo 28 centimetrov snega. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je marsikje tudi močno deževalo. Na Voglu je v zadnjem dnevu padlo 88 milimetrov padavin, na Vojskem pa 68. Dež nas je v večini krajev prebudil tudi danes.

A dež bo postopno ponehal, saj se bodo danes popoldne rahle padavine pojavljale le še občasno. Petek bo v zahodni Sloveniji delno jasen, drugod pa pretežno oblačen. Ponekod bo občasno še rahlo deževalo, vendar hujšega ni pričakovati.

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, v alpskih dolinah okoli 5, najvišje dnevne pa od 14 do 18, na Primorskem do okoli 23 stopinj Celzija.

Prihaja sonce, a poletnih temperatur je konec

V soboto bo dež v glavnem ponehal, nam je povedal dežurni vremenoslovec Arsa Andrej Pečenko. Nedelja bo na zahodu in v osrednjem delu države precej jasna, drugod pa se bodo oblaki še zadrževali.

A že za začetek naslednjega tedna se nam spet kaže sonce. »Sončno sicer bo, temperature pa ne bodo več poletne,« pravi Pečenko, ki pa prave zime še ne napoveduje. Čez dan bomo tako lahko izmerili med 15 in 20 stopinjami, ob jutrih pa med pet in deset.

Ničle še ne bo

In kdaj bomo (razen na zasneženi Kredarici) dosegli ničlo? Drastično hitro se ne bo ohladilo, po navadi pa temperature ledišče dosežejo konec oktobra ali v začetku novembra. Le izjemoma morda prej, je še pojasnil Pečenko.

Deli s prijatelji