NOVI ŠEF

Andražu Kopaču soglasje vlade za imenovanje na čelo UKC Ljubljana

Objavljeno 20. april 2016 14.00 | Posodobljeno 20. april 2016 14.11 | Piše: STA, Mo. S.

Svet bolnišnice ga je imenoval pred dvema tednoma, zdaj je predlog potrdila še vlada.

Andraž Kopač.

LJUBLJANA – Vlada je danes soglasno podprla Andraža Kopača za direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, je v izjavi po seji vlade povedala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

Svet UKC Ljubljana je Kopača sicer imenoval pred dvema tednoma, zdaj pa je dobil še soglasje vlade. Ministrica je po seji dejala, da je zelo vesela, da bomo po dolgem času dobili polnomočnega direktorja UKC in se bodo začele zadeve premikati. Na vladi po njenih besedah o Kopaču ni bilo pomislekov glede tega, da nima izkušenj v zdravstvu. 

Kopač je med letoma 2003 in 2006 vodil Alpino, trenutno je direktor podjetja CSS, dela je opravljal tudi v Livu Hidravliki Postojna, bil je namestnik direktorja trženja tudi v Termu Škofja Loka, poleg tega pa je med letoma 2010 in 2013 bil poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije. 44-letni Kopač je doma iz Žirov, ima magisterij ekonomije, pred tem pa je diplomiral iz organizacijskih ved, prav tako je višješolski strojnik.

S polnimi pooblastili

Pred dvema tednoma ga je na seji za direktorja imenoval svet naše največje bolnišnice. Zanj je glasovalo sedem svetnikov, preostali trije so glasovali za fizika Francija Demšarja. Naša največja bolnišnica bo tako po več kot dveh letih dobila direktorja s polnimi pooblastili. Po koncu polnega mandata je funkcijo kot v. d. še dve leti opravljal Simon Vrhunec, za nekaj mesecev ga je nato nasledil Andrej Baričič, zadnja pa je bila vršilka dolžnosti Brigita Čokl.

Deli s prijatelji