OGLAS

Američani iščejo Slovence, ki znajo peči piščanca

Objavljeno 16. april 2013 15.03 | Posodobljeno 16. april 2013 14.15 | Piše: STA, A. K.

Zatrjujejo, da v njihovih restavracijah ni prostora za politiko in birokracijo.

Zaposlitveni oglas.

LJUBLJANA – Najbolj znani ponudnik ocvrtih piščancev na svetu Kentucky Fried Chicken (KFC) se je že nekajkrat pripravljal za prihod v Slovenijo, tokrat pa gre najverjetneje zares. Na spletni strani mojedelo.com je namreč mednarodna družba AmRest objavila nekaj zaposlitvenih oglasov, med drugim tudi za pomočnika generalnega direktorja restavracij KFC.

Zahtevajo potrdilo o nekaznovanosti

Kandidatom ponujajo, da postanejo del »odprte kulture, ki je osredotočena na skrb za stranke z motom 'Vse je mogoče' in kjer ni prostora za politiko in birokracijo«. Od kandidatov med drugim zahtevajo najmanj dve leti izkušenj na vodstvenih položajih v prehrambni industriji ali vodenjem storitev za stranke, izkušnje z vodenjem ekipe, ki jo sestavlja od 20 do 40 ljudi, odlične organizacijske veščine, tekoče znanje angleškega jezika in potrdilo o nekaznovanosti.

Poudarjajo še, da bodo obravnavali le prijave, ki jih bodo kandidati poslali napisane v angleškem jeziku. 

Ameriška ikona

KFC je po prodaji druga največja veriga s hitro prehrano v svetu, prekaša jo le McDonald's. Obsega več kot 18.000 restavracij v 120 državah. Začetnik KFC je bil Harland Sanders, ki je prodajo ocvrtih piščancev začel v svoji obcestni restavraciji v mestu Corbin. Sanders je postal ameriška ikona, njegov obraz pa še vedno ostaja prepoznavni znak znamke KFC.

Glavna ponudba KFC so ocvrti koščki piščanca in različni sendviči ter zavitki z ocvrtim piščancem. Ponujajo tudi solate in različne priloge, kot je ocvrt krompirček, ter sladice in brezalkoholne pijače.

Deli s prijatelji