MLADI PAR

Američan (24) ljubosumen na Žižka: njegova punca ima nad posteljo njegovo sliko

Objavljeno 03. oktober 2015 14.45 | Posodobljeno 03. oktober 2015 14.45 | Piše: Mo. S.

»To mi je čudno in malo sem ljubosumen na tega človeka, ki ji očitno pomeni veliko. Ali pretiravam?« zdaj sprašuje druge uporabnike spleta.

Slavoj Žižek zasluži štiri tisoč evrov mesečno za skorajda nič dela

Da je filozof Slavoj Žižek priljubljen, ni več nobena skrivnost. A da ga imajo dekleta tako rada, da njegove fotografije visijo nad njihovimi posteljami … Ko boste prebrali naslednjo zgodbo, vam bo vse jasno.

Ljubosumen ne ve, kaj naj naredi

Na družbenem omrežju Reddit se je oglasil 24-letni Američan, ki ne skriva ljubosumja nad slovenskim filozofom. Zapisal je, da se že osem mesecev sestaja z 22-letnim dekletom, ki pa ima v svoji sobi nad posteljo fotografijo »nekega filozofa«. Ker on živi sam, sicer večino časa preživita pri njem, zaradi fotografije pa je postal sumničav šele po srečanju z dekletovo širšo družino. Opazil je namreč, da ne gre za kakšnega sorodnika, temveč popolnega tujca z mrkim obrazom, ki leži v postelji. Punca mu je pojasnila, da gre za svetovno znanega Žižka, ki ga sicer osebno ne pozna.

»To mi je čudno in malo sem ljubosumen na tega človeka, ki ji očitno pomeni veliko. /…/ Ali pretiravam?« zdaj sprašuje druge uporabnike spleta in priznava, da res ni domač v svetu filozofije, saj je računalničar.

Pretirava ali ne?

Njegova izpoved je izzvala precej odgovorov v razponu od zgražanja nad zapisanim do smeha. Nekdo mu je odgovoril celo nekako takole: »Resno? Si si ga že ogledal? Zagotavljam ti, da ti ne bi predstavljal grožnje niti, če bi ga tvoja punca poznala. Je slaven filozof, ona pa občuduje njegove misli. In resno, to ni nič drugače, kot pa, če bi imela poster Marilyn Monroe ali Beatlov. Resnično pretiravaš.«

Kaj menite?
 

Deli s prijatelji