MAGISTRSKA NALOGA

Ambrožič za nepravilno prepisovanje krivi izobraževalni sistem

Objavljeno 12. februar 2013 18.30 | Posodobljeno 12. februar 2013 18.30 | Piše: Ma. F.

Nepovezani poslanec želi odpraviti pomanjkljivosti v magistrski nalogi in zaključiti izobraževalni program.

Borut Ambrožič.

LJUBLJANA – Julija lani je v javnosti odjeknila novica, da je tedaj poslanec PS Borut Ambrožič, danes pa nepovezani poslanec, prepisal kar 93 odstotkov tuje magistrske naloge. Sam je sicer vseskozi zanikal govorice, vendar pa je računalniška analiza, izvedena na mariborski fakulteti za računalništvo in informatiko, dokazala, da je naloga v pretežni meri prepisana. Ugotovitev mu je odnesla stolček v stranki, ostal pa je tudi brez naziva.

Prah se je sicer že malce polegel, vendar pa poslanec še vedno verjame, da krivda ni na njegovi strani, ampak je po njegovem mnenju pravi krivec izobraževalni sistem, ki bi ga moral na morebitne netočnosti izrecno opozoriti.

Želi odpraviti pomanjkljivosti

»Vsakdo, ki je kdaj pripravljal znanstveno delo, pozna dejstva, da tako delo ne nastane v nekaj dnevih ali tednih, ampak je zanj potrebnih več mesecev oziroma let, zato se v takem časovnem obdobju lahko zgodi, da avtor ne opazi morebitnih napak ali pomanjkljivosti v citiranju, saj si skoncentriran predvsem na vsebino in/ali izsledke in doprinos družbi. Izobraževalni sistem, kot podporni sistem študentu, pa bi moral skrbeti, da avtor odda in zagovarja nalogo, ki je vsebinsko in postopkovno ustrezna,« je zapisal v sporočilu za javnost.

Na današnjem zagovoru pred senatom Pravne fakultete Univerze v Mariboru je Ambrožič sicer priznal, da citati v nalogi niso bili ustrezno navedeni, vendar meni, da je to posledica nepopolnega izobraževalnega sistema, ki mu je odobril zagovor naloge, kljub temu da še ni bila končana. »Posledično so se mi zgodili proceduralna agonija, politična agonija in osebnostno blatenje mojega imena,« je povedal v zagovoru.

Poslanec zdaj želi odpraviti pomanjkljivosti v nalogi in s tem primerno zaključiti izobraževalni program na Univerzi v Mariboru.

Celotno Ambrožičevo sporočilo za medije lahko preberete v spodnji priponki.

Deli s prijatelji