RAZKRITO

Ali Janša zapušča politiko?

Objavljeno 05. junij 2013 21.26 | Posodobljeno 05. junij 2013 21.26 | Piše: A. L.

Razkrivamo, zakaj Janša trdi, da je Kučan za vsem tem.

LJUBLJANA – »Sodnica ni navedla časa, nobenega sestanka niti enega esemes sporočila, ki bi ga jaz poslal ali prejel. Niti enega dokaza ni,« je za 24ur povedal na dve leti zaporne kazni (nepravnomočno) obsojeni bivši premier Janez Janša. Očitek voditeljice, da je sodnica iz dokumentacije videla, da je nadzoroval in vodil posel s Patrio, zavrača in pravi, da to ni res, da tudi on lahko reče za koga kaj takega.

Priimek ni bil niti prav napisan

Opozarja, da je neki avstrijski lobist napisal, da je dobil od Walterja Wolfa zagotovilo, da ima podporo nekoga s priimkom podobnim Janša, ki pa naj ne bi bil niti pravilno napisan.

Na to, da so z istimi dokazi obsodili sodelujoče v podkupovanju v zadevi Patria v Avstriji in na Finskem, je Janša odvrnil, da njemu pač ne bodo sodili na Finskem ali v Avstriji.

Kučan vleče niti

Na vprašanje, ali res verjame, da vleče niti v ozadju Milan Kučan, ki živi v Murglah, Janša odgovarja, da je teden dni pred afero Patria Kučan napovedal, da prihaja veliki pok iz Finske, ki bo pometel z vsemi osamosvojitelji. Iz tega Janša sklepa, da niti vleče Kučan.

Janša je vnovič poudaril, da je Patria montirani politični proces in da se bo proti temu boril tudi s političnimi sredstvi. Denimo z ustanovitvijo parlamentarne preiskovalne komisije, pojasnjuje. 

Kakšna je Janševa prihodnost v politiki?

»S tem me silijo, da ostanem v politiki. Z aretacijo pred 25 leti, z Depalo vasjo ... O tem odločajo volivci,« pravi Janša.

Deli s prijatelji