JAVNI USLUŽBENEC

Aleš Primc med službo ureja zasebne zadeve?

Objavljeno 17. februar 2012 14.08 | Posodobljeno 17. februar 2012 14.08 | Piše: A. L.

Gre za kompenzacijske izhode in dopust, pravijo v agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Aleš Primc

LJUBLJANA – Delavec za tekočim trakom si nikakor ne more privoščiti, kar si lahko mnogi v javni upravi. Med take, ki v času, ko bi naj bili v službi, brez težav poskrbijo za svoje neslužbene interese, spada tudi vodja Iniciative za družino in pravice otrok Aleš Primc. Ta je zaposlen v Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, kjer opravlja delo nadzornika v okviru oddelka za izvedbo kontrol ukrepov razvoja podeželja in kmetijskih trgov. Tam so nam pojasnili, da njegovi izhodi v službenem času niso sporni.

Kompenzirajo

»Aleš Primc je zaposlen v Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Na dan 2. in 3. februar 2012 je imel odobren redni (plačan) letni dopust, ki ga mora, tako kot vse ostale odsotnosti, odobriti neposredno nadrejeni. Preverili smo tudi njegovo evidenco odsotnosti v decembru 2011 in v januarju 2012, iz katere je razvidno, da mu je bilo v obdobju med 1. decembrom 2011 in 31. januarjem 2012 odobrenih:

– deset kompenzacijskih izhodov (predčasni izhod na »lastne« ure),
– štirje kompenzacijski prihodi (poznejši prihod na »lastne« ure),
– en kompenzacijski izhod med delovnim časom (izhod na »lastne« ure in vrnitev na delo),
– sedem dni rednega letnega dopusta.

Vse odsotnosti je odobrila neposredno nadrejena vodja,« pojasnjujejo v agenciji, kjer je zaposlen.

Ure nadoknadijo

V Agenciji res velja polni delovnik oziroma 40-urna tedenska obveznost, vendar imajo fleksibilni delovni čas. Uslužbenici pridejo v službo med 7.30 in 9.00, odidejo pa med 15.30 in 17.30 (ob petkih do 16.30). »To pomeni, da lahko uslužbenec v enem delovnem dnevu dela več ali pa manj kot osem ur brez posebnih dovolilnic, vendar mora na mesečni ravni imeti ustrezno število delovnih ur za osemurno delovno obveznost na delovni dan (vse manjkajoče ure mora nadoknaditi; če je na koncu meseca minus ur več kot deset, se osem ur nadoknadi z enim dnem rednega dopusta),« so pojasnili kompenzacijske izhode. 

Vse prihode in izhode evidentirajo s kartico na evidenčni uri, ta pa je povezana z računalniško aplikacijo za evidenco ur in odobravanje vseh dovolilnic v zvezi s prihodi, z izhodi in odsotnostmi. »Tudi vsi prihodi in odhodi Aleša Primca so evidentirani in odobreni na ta način,« pravijo in dodajajo, da ima Primc ves čas opravljeno ustrezno število delovnih ur.

Deli s prijatelji