ODHOD?

Alenka piše, pojasnjuje in se opravičuje

Objavljeno 27. oktober 2014 13.55 | Posodobljeno 27. oktober 2014 13.55 | Piše: T. L.

Alenka Bratušek v pismu članom ZaAB napovedala pogovor o prihodnosti stranke.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Kar je napovedovala že v intervjuju za Delovo sobotno prilogo image, se očitno hitro uresničuje: predsednica ZaAB Alenka Bratušek razmišlja o svoji nadaljnji politični karieri na čelu stranke ZaAb. V pismu članom je danes napovedala sklic seje organov stranke, kjer se bodo pogovorili o tem, kako naprej in kaj je najbolje za stranko. 

Pismo, objavljeno na spletni stranki stranke ZaAB, objavljamo v celoti in izvirniku. 

 

Drage članice in člani Zavezništva,

takoj na začetku mi dovolite, da izrečem čestitke našemu članu, Marku Bandelliju, za nedeljsko zmago na županskih volitvah. Čestitam Marko! Zavedam se, da ste tisti, ki ste aktivno sodelovali na lokalnih volitvah, opravili veliko delo in dosegli tudi rezultat, da imamo svojega župana

Tudi na  državnozborskih volitvah julija letos smo dosegli zelo dober rezultat. Stranke z dolgo tradicijo, so izpadle iz parlamenta ali pa so bile komaj malo boljše od nas. Zato sem prepričana, da smo lahko na rezultat ponosni. Seveda pa se je s tem naše delo šele začelo.

Zavedam se, da v teh mesecih po volitvah, nismo dovolj energije vložili v delo  stranke in da je zato marsikdo nezadovoljen, ker z naše strani ni bilo pričakovanega odziva na vaša elektronska sporočila ali vaše pisne pobude in predloge. Za vse to se opravičujem, in se zavedam, da je potrebno začeti delati drugače, če želimo opravičiti zaupanje volivcev.

Prav tako vem, da je komisarska zgodba pri marsikomu pustila grenak priokus. Verjetno ste se spraševali, zakaj sem se odločila za kandidaturo. Slovenija bi z mojo kandidaturo lahko prvič v zgodovini dobila podpredsednico Evropske komisije odgovorno za Energetsko unijo.

Mandatar in sedaj izvoljeni predsednik Evropske komisije, Jean Claude Juncker, je nekdanjim predsednikom vlad ponudil te močne pozicije, saj ima namen spremeniti delovanje celotne komisije. Podpredsedniki bodo dobili del njegovih pooblasti. Vodili bodo svoja področja in komisarje, ki spadajo v ta področja. Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči, a žal ni bilo dovolj, da bi uspela. Bitke proti vsem enostavno nisem mogla dobiti. Kljub temu sem prepričana, da je največ izgubila Slovenija in ne jaz osebno. Zgodba pa je zaradi medijskega pritiska pustila tudi sledi na stranki in tega se zavedam.  

Zato je nujno, da se znotraj stranke pogovorimo, kako naprej in kaj je najbolje za našo mlado stranko. V kratkem bom sklicala organe stranke, kjer se bomo o vsem pogovorili, predvsem pa pogledali v prihodnost.

Ponosna sem na delo, ki smo ga opravili, skupaj s kolegi v vladi. Prepričana sem, da bo čas  pokazal, da smo opravili pomembno delo.

V dobro Slovenije bomo delali tudi naprej!

Ostajamo enaki – s pogumnim srcem in močno voljo!

Vaša Alenka

 

Deli s prijatelji