PODPORA

Alenka Bratušek z ekipo drsi navzdol

Objavljeno 27. junij 2013 11.42 | Posodobljeno 27. junij 2013 12.00 | Piše: STA, S. J.

Vlad ima še vedno višjo podporo, kot jo jo imela Janševa vlada lani.

MARIBOR – Po najnovejši javnomnenjski raziskavi časnika Večer vlada premierke Alenke Bratušek še naprej izgublja podporo. Podpira jo le še 21,5 odstotka vprašanih. Med strankami prepričljivo vodi SDS, skoraj 85 odstotkov vprašanih pa meni, da slovenska država v svojih 22 letih ni izpolnila njihovih pričakovanj.

Aprila je povprečna ocena dela vlade Alenke Bratušek znašala 2,78 od najvišje možne ocene pet, zdaj pa se je znižala na 2,61. V tem mesecu je vlada dobila več enic in manj petic, zvišal pa se je delež trojk.

Še vedno boljše kot Janša

Kljub počasnemu drsenju navzdol ima Bratuškova še vedno višjo podporo, kot jo je imel premier Janez Janša leta 2012.

Janševa stranka SDS, ki je maja prevzela vodstvo na strankarski lestvici, je ta mesec nekaj simpatij izgubila, a še zmeraj vodi s 14 odstotki podpore. Drugouvrščenemu SD javnomnenjska podpora še naprej pada. Aprila je stranko podpiralo dobrih 13 odstotkov vprašanih, zdaj le še dobrih devet odstotkov. PS ostaja na tretjem mestu s slabimi sedmimi odstotki podpore, sledijo SLS, NSi, Desus in DL, a nobeni ni uspelo zbrati niti dveh odstotkov glasov. V primerjavi s prejšnjim mesecem se je povečal delež neopredeljenih, ki zdaj zajema že dobrih 60 odstotkov vprašanih.

Raziskavo javnega mnenja je izvajalo podjetje RM Plus, ki je od 21. do 24. junija anketiralo 700 naključno izbranih oseb, starih 18 ali več let.

Deli s prijatelji