MAGISTERIJ

Alenka Bratušek prepisala magistrsko?

Objavljeno 26. februar 2013 13.40 | Posodobljeno 26. februar 2013 15.24 | Piše: S. N.

Po mobilnem telefonu Bratuškova ni dosegljiva.

Alenka Bratušek, poslanka Pozitivne Slovenije.

LJUBLJANA – Včeraj je po medijih zakrožila anonimka, da naj bi bila magistrska naloga Alenke Bratušek plagiat. Ne v celoti, temveč v več delih avtorica in morebitna mandatarka ni navajala virov, kot bi to morala storiti. Naloga sicer nosi naslov Statusna sprememba servisa za protokolarne storitve iz neposrednega proračunskega uporabnika v javni gospodarski zavod, nastala pa je na Fakulteti za družbene vede pod mentorstvom Veljka Rusa.


Bratuškova pod drobnogledom FDV

Iz ljubljanske Fakultete za družbene vede so včeraj popoldne sporočili, da bodo začeli preverjati trditve in ugotavljati okoliščine, skladno s postopki statuta Univerze v Ljubljani. Za ugotavljanje plagiatorstva na FDV uporabljajo program Turnitin, vse diplomske, magistrske in doktorske naloge pa pregledujejo sistematično od 2. aprila 2012, ko je senat FDV sprejel spremembe pravilnikov o diplomskem, magistrskem in doktorskem delu. Znano je, da je Alenka Bratušek magistrirala leta 2006.

 

Makarovič: Sum plagiatorstva

Avtor anonimke opozarja, da avtorica v nalogi ni navedla članka Martine Trbanc, ki pa ga je v delu uporabljala. Po pregledu je dekan Fakultete za uporabne družbene študije iz Nove Gorice Matej Makarovič za Planet Siol dejal, da obstaja sum, da gre za plagiatorstvo.

Za komentar smo že zaprosili stranko Pozitivna Slovenija – odziva še ni. Poskušali smo priklicati tudi Alenko Bratušek, a neuspešno. Njen mobilnik namreč zvoni v prazno.

Več o sumu plagiatorstva Alenke Bratušek preberite v jutrišnji tiskani izdaji.

Deli s prijatelji