KOMISARKA

Alenka Bratušek: Nimam slabe vesti

Objavljeno 11. september 2014 10.00 | Posodobljeno 11. september 2014 00.56 | Piše: Ma. F.

Očitke o konfliktu interesov je odločno zavrnila, saj po njenem mnenju politična funkcija ne more biti konflikt interesov.

Brez premisleka je podeljevala kredite.

LJUBLJANA – Nobenega dvoma ni več, da je Alenka Bratušek v komisarski ekipi, ki jo je izbral Jean-Claude Juncker. Dodelil ji je položaj podpredsednice, pristojne za energetsko unijo.

»Ni me strah,« je povedala Bratuškova v intervjuju za Odmeve in dodala, da je vse, kar sta z Junckerjem govorila, pravzaprav tudi javno. Juncker je po njenem pripovedovanju dejal, da si želi ženske kandidatke, ki imajo izkušnje na visokih političnih položajih.

»Svoje delo bom opravljala v Bruslju, v evropski vladi. Upam, da bodo v Sloveniji začeli razumeti, da je naša država dobila nekaj, kar je bilo doslej nedosegljivo,« je poudarila. Na komentarje Janeza Janše pa je odvrnila, da ima Juncker svoje argumente in da je Janša nekdo, ki je obsojen in živi na stroške države, hkrati pa še prejema plačo. »Vso svojo energijo bom usmerila na zaslišanje na odborih,« je dodala.

Poročila KPK še ni prejela

Očitke o konfliktu interesov je odločno zavrnila, saj po njenem mnenju politična funkcija ne more biti konflikt interesov. »Veliko ministrov je to postalo s poslanskega sedeža. Mislim, da je to popolnoma primerljivo,« je dejala in pristavila, da nima slabe vesti, saj je potemtakem teh konfliktov na pretek.

»Jaz sem se to leto in pol zelo ukvarjala s problemi v državi in kar nekaj problemov tudi rešila,« je bila odločna Bratuškova, v Bruslju pa da so ji dali razumeti, da če je edini problem Slovenije, kdo bo komisar, potem sploh nima problemov.

Poročila KPK še ni dobila, zato ne ve, kaj piše v njem. V sredo, ko je bila na pogovoru, so ji zagotovili, da ni v nobenem postopku. Dejala je, da je včeraj od doma šla ob 8.15 in da ni povpraševala za pošto. »Ko sem dobila obvestilo, sem pošto vedno tudi dvignila, in tako bo tudi zdaj,« je povedala.

Ob koncu intervjuja je mandatarju Cerarju zaželela, da bi njegova vlada vzdržala štiri leta.


 

Deli s prijatelji