TEŽAVE V VLADI

Alenka Bratušek: Ni pomembno, ali bo naša stranka v parlamentu

Objavljeno 03. april 2015 19.17 | Posodobljeno 03. april 2015 19.18 | Piše: Mo. S.

Bratuškova in Tašner Vatovec se strinjata, da predčasne volitve ne bi prinesle nič dobrega in da aktualna vlada ni najbolj sposobna.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Predsednik vlade Miro Cerar se v zadnjih dneh ubada s številnimi vprašanji, ki so povezana zlasti s kadri. Pred dnevi je obrambnemu ministru Janku Vebru predlagal odstop, nato pa mu je svoj odstop ponudila čisto sveža ministrica za izobraževanje Klavdija Markež.

Alenka Bratušek: Ni pomembno, ali bo naša stranka v parlamentu

Nekdanja premierka, zdaj pa poslanka Alenka Bratušek je še vedno prepričana, da je ta vlada dobila Slovenijo v »bistveno boljšem stanju«, kot je to bilo kakšno leto nazaj. »Treba bi bilo nadaljevati potrebne ukrepe in tudi ljudje bi kmalu občutili izboljšanje,« je poudarila v Odmevih na Televiziji Slovenija.

Na vprašanje, ali je ta vlada sploh sposobna voditi državo, je odgovorila, da na žalost kaže, da ne, se pa zaveda, da bi bile še ene predčasne volitve za državo slabe. »Ni pomembno, ali bo naša stranka v parlamentu, pomembno je, da se stvari, ki so pomembne za državo, dogajajo,« je povedala.

Dotaknila pa se je tudi zadeve Veber, in sicer si kot nekdanja premierka ne zna predstavljati, da bi morala sodelovati z ministrom, ki mu ne zaupa več, zato upa, da si bo Veber kmalu premislil. Kako bodo poslanci ZaAB v tej zadevi glasovali, se sicer še niso odločili, je pa prepričana, da je to stvar koalicije, in bi bilo dobro, da stvar z Vebrom reši sama.

Tašner Vatovec: Vlada ne dela, kar bi morala

Poslanec ZL Matej Tašner Vatovec pa je poudaril: »Očitno ima ta vlada temeljni problem, in to je, da ne ve, kaj bi počela sama s sabo. Glavna stranka ne ve, kdo je.« Prepričan je, da so težave s kadri nekakšna krinka, da se nadaljuje začrtane procese. »Vlada ne dela, kar bi morala,« je povedal, se pa strinja z Bratuškovo, da predčasne volitve ne koristijo nikomur. »Naj se vlada zresni in naredi tisto, kar so obljubili,« je še poudaril.

Ali bodo Vebra podprli ali ne, se tudi v ZL še niso odločili, saj večji poudarek dajejo politiki na socialnem področju.

Deli s prijatelji