KAKO NAPREJ

Alenka Bratušek naj bi umaknila kandidaturo

Objavljeno 08. oktober 2014 12.44 | Posodobljeno 08. oktober 2014 14.07 | Piše: P. Pa., K. K.

Po številnih kritikah nastopa pred evropskimi poslanci naj bi po neuradnih podatkih slovenska kandidatka za evropsko komisarko in podpredsednico komisije umaknila kandidaturo še pred glasovanjem pristojnih odborov.

Alenka Bratušek naj bi danes o svojem odstopu obvestila predsednika državnega zbora.

BRUSELJ – »Alenka Bratušek je umaknila svojo kandidaturo za evropsko komisarko,« je na twitterju zapisal evropski poslanec Zelenih Bas Eickhout. Slovenska kandidatka za evropsko komisarko in podpredsednico Evropske komisije naj bi umaknila svojo kandidaturo še pred glasovanjem pristojnih odborov.

 

Junckerjevi zanikajo umik

Slovenska komisarska kandidatka za podpredsednico energetske unije Alenka Bratušek ni umaknila kandidature, pravi tiskovna predstavnica prihodnjega predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja, Natasha Bertaud. Umik kandidature »odločno zanikamo«, je poudarila.

Tako so pri Junckerju zavrnili informacijo o umiku, ki jo je tvitnil evropski poslanec iz vrst Zelenih Bas Eickhout in nato še več drugih poslancev.

STA

 

Jakič: Ni res, to je spin

Na poročanje medijev o odstopu Bratuškove se je že odzval Roman Jakič, ki je bil z Bratuškovo v Bruslju, in zapisal, da ta podatek ne drži. 

Da je bivša premierka od kandidature po katastrofalnem nastopu sama odstopila, je pred nekaj minutami sicer prvi sporočil evropski poslanec Zelenih Eickhout, ki je na zaslišanju postavil Bratuškovi precej težko vprašanje. Zapisal je še, da bo ob 18.30 na vrsti glasovanje o španskem kandidatu.

Britanska evroposlanka Julie Girling, ki je tudi sama sprva tvitala o odstopu Bratuškove, se je na nova poročanja o spinu že cinično odzvala: "»Mogoče pa Bratuškova le ni sama odstopila. Ampak to bo pomembno samo naslednjih sedem ur ...«

Kot je znano, naj bi danes popoldne pristojni parlamentarni odbori Bratuškovi dali negativno mnenje.

 

Deli s prijatelji