NA KOŽO

Aktivisti, delat

Objavljeno 23. september 2015 00.15 | Posodobljeno 23. september 2015 00.15 | Piše: Domen Mal
Ključne besede: komentar

V mojih predstavah dedec, ki se hoče brez sramu pogledati v ogledalo, brani svoj dom.

Levičarsko-anarho-hipijevski teoretiki pa njihov poniglavi podmladek – aktivisti – kričijo, da Evropa nima izdelane migracijske politike in da mora odpreti meje. Komu pa? Kdo so ti begunci?

Samo tretjina je Sircev na begu pred vojno, na poti v mir pa se jim pridružujejo desettisoči Iračanov, Afganistancev, Kosovarjev in kaj vem kdo še, ki si ne rešujejo življenj, ampak bi radi vsaj starega audija, še bolje mečko, namesto bicikla.

Najprej o Sircih: večina je (mladih) moških. V mojih predstavah dedec, ki se hoče brez sramu pogledati v ogledalo, brani svoj dom. Je domo-branec. Tudi če se mu je domovina zamerila. Saj jaz tudi ne bi crknil za Pahorja in ne za Kučana ali Janšo, bi pa potolkel vsakega, ki bi sral po mojem dvorišču (pa čeprav bova z ženo to odplačevala še 20 let). Do zavetja so upravičene samo matere z otroki, pika.

O preostalih ekonomskih migrantih, ki so pristavili svoj lonček, pa: enostavno jih je preveč. Naj jih evropske države, ki potrebujejo delovno silo, sprejmejo, kolikor jih potrebujejo, potem pa zaprejo vrata.

Ob tem bi morale biti države, ki sprejemajo begunce, tudi previdne. Tokratne migracije so tako množične, da kar kličejo po teorijah zarote. Najbolj verjetna je o infiltriranju islamskega fundamentalizma v Evropo, še slovenski policisti pripovedujejo, kako begunci vzklikajo parole Isisu. Seveda je destabilizacija Evrope tudi v interesu koga drugega, magari Rusije in ZDA, pa še kaj bi naštudiral Mel Gibson (mislim na film Teorija zarote iz leta 1997).

Meje so zato, da se malo odprejo, pa spet zaprejo, oziroma so ves čas ravno prav priškrnjene. Vse drugo je anarhija in razpad družbenega sistema. V tem primeru pa akademski revolucionarji in aktivisti ne bi imeli več smisla svojega obstoja in bi morali poprijeti za konkretno delo. Enkrat za spremembo bi bilo od njih kaj koristi.

P. S.: Na aktiviste spravljati se je sicer dvorezen meč, ker oni delujejo v imenu vsesplošne človečnosti in etike. Kljub temu kličem: Smrt fašizmu! Svoboda narodu. Ampak mojemu narodu. 

Deli s prijatelji