DEPOLITIZACIJA GOSPODARSTVA

Akrapovič in Zakrajšek podpirata peticijo za privatizacijo

Objavljeno 19. januar 2015 21.55 | Posodobljeno 19. januar 2015 21.57 | Piše: Ma. F.

Odprimo Slovenijo, ki ima poleg geostrateških tudi izjemne človeške potenciale predvsem v sposobnih ter izobraženih ljudeh, doma in v tujini, je zapisal gospodarstvenik Igor Akrapovič.

Igor Akrapovič.

LJUBLJANA – Peticijo za privatizacijo in depolitizacijo gospodarstva je od petka podprlo že 6000 podpisnikov. Med podpisniki sta tudi gospodarstvenik Igor Akrapovič in dr. Egon Zakrajšek.

»Hitra, načrtna in transparentna privatizacija podjetij v državni lasti je prvi korak, da se preseka toksični krog političnega kadrovanja v širšem gospodarstvu, eden najbolj grotesknih fenomenov tako imenovane slovenske tranzicije,« je zapisal Zakrajšek, ki meni, da bo slovensko gospodarstvo s privatizacijo pridobilo nujno potreben privatni kapital, ki bo usmerjen v povečanje konkurenčnosti, višanje dodane vrednosti in ustvarjanju perspektivnih delovnih mest, faktorje, na katerih po njegovem mnenju temelji dolgoročni obstoj Slovenije.

»Odprimo Slovenijo, ki ima poleg geostrateških tudi izjemne človeške potenciale predvsem v sposobnih ter izobraženih ljudeh, doma in v tujini,« je v podporo privatizaciji zapisal Akrapovič, ki meni, da se odločamo med statusom quo bolnika južne Evrope ali – nasprotno – pridružitvi propulzivnemu, dinamičnemu srcu razvoja, kamor zgodovinsko in geografsko tudi pripadamo.

Deli s prijatelji