NAPOVED

Akrapovič: Vse več je pritiskov, bo pa še slabše

Objavljeno 08. april 2014 09.45 | Posodobljeno 08. april 2014 09.51 | Piše: S. N.

Podjetnik pravi, da ima veliko težav s pritiski za posojanje denarja, službe in podobno, meni pa, da bo zaradi krize še slabše.

»Mislim, da bodo poskušali luknjo zapolniti z dodatnim dvigom DDV, ker je to za vlado najenostavnejše,« pravi Igor Akrapovič.

Igor Akrapovič je eden redkih uspešnih slovenskih podjetnikov, ki brez dlake na jeziku spregovori tako o temnih kot tudi svetlih plateh uspeha. Podjetnik dobro skrbi za varnost, sploh po izsiljevanju leta 2008, ki je bilo, tako danes Akrapovič, zelo konkretno in zelo neprijetno, zato o tem danes ne želi več govoriti. Tedaj je šlo za precej razvpito zgodbo, saj je bila, kot smo poročali, zaradi izsiljevanja na pogojno kazen obsojena slovenska vojakinja in nekdanja misica.

»Dejansko imamo zdaj poostreno varnost, tako da težav z izsiljevanjem nimam. Imam pa veliko težav s pritiski za posojanje denarja, službe, s takimi ali drugačnimi prošnjami. Mnogokrat so že kar čez mejo sprejemljivega,« je za časnik Večer povedal podjetnik.

Čeprav grožnje bolj povezujemo z ameriškimi kot slovenskim okoljem, pa Akrapovič pravi, da je ameriško okolje zelo različno: ponekod je zelo nevarno, so pa tudi okolja, »ki so varnejša od našega. Mislim pa, da se zaradi krizne situacije slovensko okolje drastično slabša.« 

Kot je še povedal, ostaja v Sloveniji, ker je izjemno lepa in bi tudi tu lahko bistveno bolje živeli, poleg tega pa so ljudje pridni in delavni. »Po drugi strani pa tisti, ki nam kreirajo politiko in gospodarsko klimo, nimajo pravega razumevanja. Zdi se, da izvirajo še iz tistih drugih časov.« 

 

 

Deli s prijatelji