NA KOŽO

Aj džast 
nid mani *

Objavljeno 23. september 2014 00.20 | Posodobljeno 23. september 2014 00.21 | Piše: Dušan Malovrh

Ambiciozna in gorenjsko šparovna si je zaželela še evrov svojih kolegov.

Angleščina samooklicane slovenske kandidatke za članico Evropske komisije ni briljantna, ni pa tako zanič, kot so hoteli prikazati zlobni jeziki po njenem famoznem intervjuju na ameriški televiziji CNN. Tedaj je ponosno sporočila: We don't need money we just need the time (Ne potrebujemo denarja, potrebujemo le čas).

Sicer pa tudi palestinski vodja Jaser Arafat in zadnji zunanji minister SFR Jugoslavije Budimir Lončar, saj se ju spomnite, nista bila ravno poliglota. Pa so ju razumeli vsi: levi blok, desni blok in še neuvrščeni. Pis brader! Morda naša nekdanja premierka govori angleško slabše od predsednika Pahorja, ampak – sou vat?! Pa kaj pol?! Pomembno je, da ljubiteljica leopardjega vzorčka ni le samozavestna, marveč tudi samokritična.

Zavedajoč se, da mora, če zasede foteljček na vrhu Evrope, izpiliti svoje znanje angleškega jezika, se je namreč prijavila na tečaj. Javnosti še ni znano, ali gre za izpopolnjevalni, nadaljevalni, začetni ali morda celo tečaj angleščine v alfa stanju, je pa pricurljal podatek, da je za finančno pomoč pri plačilu izobraževanja prosila oba kolega in kolegico iz poslanske skupine svoje stranke Zavezništvo Alenke Bratušek. Kdor ne vpraša, kruha strada: evropsko ambiciozna in gorenjsko šparovna si je neskromno zaželela cirka 900 evrov, ki pripadajo kolegom. Če ne veste, mesečna plača evrokomisarja znaša približno 20.000 evrov.

No, na njeno žalost se ji ni izšlo. Strankarski kolega Peter Vilfan (se) ni dal, stranka je nato postopek sofinanciranja ustavila in mukoma izdavila, da je prosilka svoje izobraževanje v celoti plačala sama.

Zdaj Alenko Bratušek na zaslišanju pred člani evropskih odborov za okolje in energijo najbrž v zadrego spravi le še eno vprašanje: kako to, da taka kandidatka za podpredsednico Evropske komisije potrebuje toliko časa, da ga dvigne. Priporočeno pismo protikorupcijske komisije, namreč.

* – I just need money. (ang., Potrebujem le denar.)

Deli s prijatelji