IZSILJEVANJE

Afera Vodušek: nadzorniki Uniorja nad posle z Rhydconom

Objavljeno 20. julij 2012 18.43 | Posodobljeno 20. julij 2012 18.43 | Piše: T. L., STA

Revizija poslov z družbo Rhydcon bo razkrila, ali se je denar med podjetjema res pretakal nezakonito.

ZREČE – Nadzorni svet zreške družbe Unior je na četrtkovi korespondenčni seji sprejel sklep, s katerim nalaga revizijski komisiji nadzornega sveta, da pregleda vse posle med družbama Unior in Rhydcon v obdobju od začetka januarja leta 2007 do danes, je družba danes sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. 

Podjetji Unior in Rhydcon sta domnevno bili tarči izsiljevanja. Izsiljevanja sta osumljena novinar in lastnik Info TV Vladimir Vodušek in Velenjčan Stanislav Gaberc. Vladimir Vodušek naj bi bil dobil v roke več fiktivnih naročil, računov in dobavnic, ki naj bi dokazovali sporne posle med Uniorjem in podjetjem Rhydcon. Vpleteni so menda na podlagi lažnih računov dvigovali denar v gotovini in ga vračali akterjem poslov. 

Vodušek in Gaberc naj bi bila podjetjema oz. vodstvu podjetij grozila z medijskim razkritjem informacij o domnevno spornem poslovanju podjetij, v zameno za molk pa zahtevala denar. Zoper oba osumljena je celjski preiskovalni sodnik 14. julija odredil enomesečni pripor v Celju. Zagrožena kazen za izsiljevanje je od enega do osmih let zapora.

 

Deli s prijatelji