ČUDNO POTOVANJE

Afera v Srbiji: Kaj je za zaprtimi vrati z županom počela slovenska ministrica?!

Objavljeno 25. avgust 2015 13.04 | Posodobljeno 25. avgust 2015 17.04 | Piše: K. K.

Ministrica za obrambo Andreja Katić se je s svojim bivšim šefom odpravila v Valjevo, čudne okoliščine srečanja pa so vznemirile srbski medij.

Obrambna ministrica Andreja Katič je z bivšim šefom, velenjskim županom Bojanom Kontičem, odšla v Valjevo.

VALJEVO, VELENJE – Kaj so za zaprtimi vrati v Srbiji počeli slovenska ministrica za obrambo Andreja Katič (SD), njen nekdanji šef, velenjski župan Bojan Kontič (SD), in šef velenjske uprave Iztok Mori, zanima srbski spletni medij Neodvisne spletne novice kolubarskega okrožjaimage. Trojica je namreč 20. avgusta prispela v Valjevo, kjer je lokalna oblast zamolčala njihov obisk. Spletni časnik zato postavlja vprašanje, zakaj so gostje iz Slovenije skriti pred novinarji in ali so novinarji skriti pred gosti.

Začudeni novinarji

Časnik navaja, da se še »nikoli doslej ni zgodilo, da bi bil obisk neke, zlasti tuje delegacije v našem mestu zaprt za novinarje. Zgodilo se je, da je sestanek domačinov in gostov zaprt za javnost zaradi pomembnih ali tajnih tem, o katerih so potem dali sporočilo, ni pa se zgodilo, da dvodnevnega gostovanja v našem mestu novinarji ne bi zabeležili. Gostje in gostitelji so po navadi novinarje nagovarjali na tiskovnih konferencah. Tokrat tega ni bilo.« Zato je časnik na župana Stanka Terzića naslovil vprašanja, na katera pa je župan odgovoril le: »Poslali bomo sporočilo, objavljeno pa bo tudi na spletni strani mesta.«

Lokalna skupnost je na spletni strani res objavila informacijo o obisku, v kateri pa preberemo zgolj, da je slovenska delegacija s srbsko poglabljala sodelovanje med lokalnima skupnostma na področju kmetijstva in izobraževanja.

Ker Andreja Katič ni več tajnica strankarskega kolega v SD in velenjskega župana Bojana Kontiča, ampak je varovana ministrica za obrambo, katere poti plačujemo davkoplačevalci, smo na ministrstvo za obrambo naslovili niz vprašanj, ki jih objavljamo v okvirčku. Pojasnila objavljamo v članku na povezaviimage.

Vprašanja za ministrico za obrambo Andrejo Katič

– Ali je ministrica za obrambo Andreja Katič v Valjevo potovala v funkciji ministrice?
– Če ni, ali je za pot vzela dopust?
– Ali je ministrica Katičeva v Valjevo potovala kot varovana oseba s službenim avtomobilom in varnostniki?
– Če je, ali je ministrica potovala v istem vozilu kot predstavniki lokalne skupnosti?
– Ali se je ministrica v Srbiji sestala tudi s srbskim kolegom (obrambnim ministrom)?
– Ali ministrica Katičeva še vedno opravlja posle za velenjskega župana Bojana Kontiča? Kakšno nagrado prejema za svoje delo?
– Zakaj je morala ministrica z lokalno delegacijo svojega nekdanjega delodajalca potovati v Valjevo?
– Kakšne konkretne posle za ministrstvo za obrambo je Katičeva opravila v Valjevu?
– Zakaj so se slovenski gostje skrivali pred lokalnimi novinarji, kot trdi lokalni medij?

 

Deli s prijatelji