ŠKANDAL

Afera Planica: Če nimava rezultata, sva gotova

Objavljeno 05. junij 2012 12.17 | Posodobljeno 05. junij 2012 11.31 | Piše: A. K.

V javnost so prišli škandalozni sporočila, ki jih je Tomaž Lovše pošiljal Janezu Kocijančiču.

Tomaž Lovše.

LJUBLJANA – Potem ko so bila v ponedeljek razkrita sporočila, ki jih je Tomaž Lovše pred izborom gostitelja svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju leta 2017 pošiljal hrvaškemu smučarskemu funkcionarju Vedranu Pavleku, kateremu je med drugim napisal tudi, da se bo v primeru poraza znebil Giana-Franca Kasperja, spletni portal Pozareport.si razkriva izpise sporočil med Lovšetom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Janezom Kocijančičem.  

»Če nimava rezultata, sva gotova«

»To je tvoj kongres in jaz sem 100 %, da ga lahko dobiš za Planico. Jaz ti 100 % zaupam, ampak oba rabiva rezultat. Če ga nimava, sva gotova,« je Lovše v enem od sporočil napisal Kocijančiču, ki mu je odgovoril, naj »razpreže konje in da se vsi zelo trudijo, prehud pritisk pa jim lahko samo škodi«. Kocijančič je Lovšetu še dejal, naj finalno fazo prepusti njemu.

»Poraz ni opcija«

»Janez, če imaš problem s kolegi, povej mi in ga bova skupaj rešila? Poraz ni opcija. Zamisli, kako bo srečen Drago Balent (generalni direktor direktorata za šport, op. a.), če izgubimo za en glas,« je  Kocijančiču še napisal Lovše, ki je med drugim napisal tudi, da sta se Pavlekom srečala na željo slednjega in da je »šele zdaj njegov glas naš«.

O škandalu na današnji seji

O vsem, kar se je zgodilo v Južni Koreji, bo danes na seji odločal izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije, na kateri pa ne bo Tomaža Lovšeta niti Janeza Kocijančiča, ki bo do 11. junija na dopustu, zato do takrat škandala ne bo komentiral.

Namesto Lovšeta Živko?

Namesto Lovšeta naj bi vodenje smučarske zveze začasno prevzel podpredsednik zveze Janez Živko, član uprave Petrola in nekdanji smučarski reprezentant, nov predsednik Smučarske zveze Slovenije pa naj bi postal Ljubo Jasnič, generalni sekretar stranke DeSUS in državni sekretar v kabinetu predsedika vlade Janeza Janše, še poroča omenjeni spletni portal. 

Deli s prijatelji