NOVI LETALI

Adria poroča o najemu, Bombardier pa o vrednosti 66 milijonov evrov

Objavljeno 01. april 2014 13.35 | Posodobljeno 01. april 2014 13.49 | Piše: P. J.

Na spletni strani proizvajalca so zapisali, da je slovenska letalska družba letali kupila, v Adrii pa, da so ju najeli.

Prvo novo letalo naj bi prispelo še ta mesec, drugo pa junija.

LJUBLJANA, MONTREAL – Je Adria Airways kupila ali najela novi letali Bombardier CRJ900 NextGen? Na svoji spletni strani so včeraj v sporočilu za javnost zapisali, da so se s kanadskim proizvajalcem letal Bombardier Aerospace dogovorili za osemletni najem dveh letal, na spletni strani kanadskega proizvajalca letal pa piše, da je Adria letali kupila.

Prenovljena flota

Adria je včeraj v sporočilu za javnost zapisala, da so se v prejšnjem tednu dogovorili za osemletni najem dveh 86-sedežnih letal Canadair Regional Jet CRJ900 NextGen. Adria bo s tem nadomestila dve 48-sedežni letali CRJ200. Prvo letalo se bo floti pridružilo v začetku aprila, drugo pa pričakujejo junija.

»CRJ900 ustreza našim visokim standardom tudi pri varovanju okolja. Emisije in hrup so precej pod dovoljenimi mednarodnimi omejitvami, poraba goriva pa je znatno manjša in znaša pri optimalnih pogojih le 3,5l/100 km na potnika. Tako izjemno majhno porabo dosegajo le še širokotrupna letala na čezoceanskih letih, torej na bistveno daljših razdaljah«, je povedal predsednik Adrie Airways, Mark Anžur.

Vrtoglava vrednost naročila

Na spletni strani Bombardierja piše, da je slovenski letalski prevoznik s kanadskim proizvajalcem letal podpisal kupoprodajno pogodbo za dve letali. Po ceniku vrednost naročila ocenjujejo na vrtoglavih 66 milijonov evrov.

Ray Jones, podpredsednik za prodajo, marketing in upravljanje premoženja pri družbi Bombardier Commercial Aircraft, je dejal, da so veseli, da se je Adria Airways znova odločila, da bo letalsko floto razširila z njihovim letalom. Z letaloma je, kot so zapisali na spletni strani Bombardierja, potovalo več kot 1,4 milijarde potnikov in imata več kot 38 milijonov ur poletov.

Vprašanja o novih letalih smo poslali tudi v Adrio, na njihove odgovore pa še čakamo.

Deli s prijatelji