KJE BI LETELI?

Adria ne ve, kaj bi z Mariborom

Objavljeno 21. avgust 2015 16.39 | Posodobljeno 21. avgust 2015 16.39 | Piše: STA, K. K.
Ključne besede: Adria Airways

Dogovori naj bi po poročanju časnika Večer tekli v smeri, da bi moral upravljavec mariborskega letališča zbrati okoli milijon evrov letno, da bi povezava z Londonom, ki je trenutno edina redna letalska linija z mariborskega letališča, postala stalna.

Slovenska letalska družba ni v najboljši poslovni kondiciji, zato se je potrebno za vsakega potnika potruditi

MARIBOR – Odločitev o nadaljevanju rednih letov med Mariborom in Londonom tudi pozimi, ki naj bi bila po napovedih sprejeta danes, je ponovno preložena. Kot so za STA povedali v letalskem prevozniku Adria Airways, je odločitev odvisna od odgovora lokalnih skupnosti na pobudo za vzpostavitev jamstvenega sklada, ki ga pričakujejo prihodnji teden. Polete v London z mariborskega letališča je Adria Airways vzpostavila na začetku junija in za zdaj so na urniku do konca septembra. Regija na čelu z Mariborom si želi, da bi se ti poleti ohranili, a so v Adrii to odločitev čez poletje že večkrat preložili.

Danes zgolj analizirali

Nazadnje je bilo rečeno, da bo odločitev sprejeta na današnjem sestanku predstavnikov letalskega nacionalnega prevoznika in Aerodroma Maribor, a se napoved ni uresničila. »Na današnjem sestanku smo analizirali razmere. Odločitev za zimo, ki je odvisna od odgovora lokalnih skupnosti glede vzpostavitve sklada, pa bo sprejeta v najkrajšem možnem času, predvidoma do konca prihodnjega tedna, ko bo znana odločitev o skladu,« so za STA povedali v Adrii Airways.

Sklad, v katerega bi prispevali občine in turistično gospodarstvo, naj bi pokrival izgubo ob morebitni nerentabilnosti letalske povezave pozimi. »Sklad bi omogočil pokrivanje visokih stroškov pozimi, ko je potnikov običajno nekoliko manj,« so pojasnili v podjetju.

Kot so pred dnevi napovedali na mariborski občini, je za konec avgusta sklican sestanek z župani 16 občin severovzhodne Slovenije, ki bi lahko sodelovale pri vzpostavitvi omenjenega sklada.

Mariborčani bi morali prispevati milijon

Dogovori naj bi po poročanju časnika Večer tekli v smeri, da bi moral upravljavec mariborskega letališča zbrati okoli milijon evrov letno, da bi povezava z Londonom, ki je trenutno edina redna letalska linija z mariborskega letališča, postala stalna.

Aerodrom Maribor naj bi se sicer pogovarjal za letalsko povezavo z Londonom še z letalskim nizkocenovnikom Wizz Air. Dodatno pa naj bi tekli pogovori z družbo Express Airways, ki ima v Mariboru šolo letenja in panoramske polete po Sloveniji, še za kakšno redno linijo, je še pisal Večer.

Deli s prijatelji